Már lehet jelentkezni az őszi érettségikre

Megindult az idei október–novemberi érettségi vizsgákra való jelentkezés, a diákok 2015. szeptember 7-ig jelezhetik vizsgázási szándékukat. Az őszi érettségi azoknak is jó lehetőség lehet, akik nem kerültek be a kiválasztott egyetemre vagy főiskolára. A jelentkezők az őszi időszakban rendes, szintemelő, kiegészítő, ismétlő, pótló és javító vizsgafajták közül választhatnak. Tehát előrehozott érettségit nem lehet tenni.

A vizsgaidőszak október 9-től november 20-ig tart. Ezen belül az írásbeli vizsgák október 9. és 22. között zajlanak. Az emelt szintű szóbeli vizsgák időszaka november 5–9., a középszintűeket pedig november 16. és 20. között tartják.

Az Oktatási Hivatal honlapján a Köznevelés/Érettségi menüpontra kattintva többek közt megtalálhatóak a vizsgajelentkezéssel kapcsolatos legfontosabb információk, az érettségi vizsgatárgyak és az érettségiket szervező középiskolák listája, illetve régebbi feladatsorok megoldókulccsal együtt.

Nemcsak középiskolák, hanem megyei, fővárosi kormányhivatalok is szerveznek vizsgákat, ezekről a Köznevelés/Kormányhivatalok menüpontban lehet tájékozódni.

Forrás: oktatas.hu

Fotó: ikomfort.ngbsh.hu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]