Már jelentkezhettek a pótfelvételire!

2015. augusztus 10-ig, kizárólag elektronikus úton lehet jelentkezni a pótfelvételi eljárásban meghirdetett képzésekre. A pótfelvételi során egyetlen képzés jelölhető meg. Azok élhetnek ezzel a lehetőséggel, akik egyetlen általuk megjelölt képzésre sem jutottak be a július 23-án zárult általános eljárásban, vagy idén egyáltalán nem is felvételiztek. A pótfelvételi során a magyar egyetemek, főiskolák határon túli képzéseinek, valamint a Nemzeti Közszolgálati Egyetem képzéseinek kivételével csak önköltséges képzések indulnak.

A pontokkal előre tudtok kalkulálni, ugyanis a pótfelvételi során meghirdetett képzések esetében a ponthatár nem lehet alacsonyabb az általános felvételi eljárás során megállapított ponthatárnál, amennyiben a szak korábban ott is meghirdetésre került, illetve a jogszabályi minimumnál akkor, ha az általános eljárásban a képzést nem hirdették meg.

Augusztus 10-én éjfélig van lehetőségetek jelentkezni. Az 5000 Ft-os eljárási díjat is eddig kell befizetnetek, valamint hitelesítenetek az e-felvételi jelentkezési lapot. Ha a felsőoktatási intézmények alkalmassági, gyakorlati vizsgát vagy felvételi vizsgát írnak elő, azt a pótfelvételi hirdetményben jelzik, és közlik annak időpontját is.

A pótfelvételi ponthatárokat várhatóan 2015. augusztus 26-án hirdetik ki.

Forrás: www.edupress.hu
Kép: www.pecsistop.hu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]