Akár 125 ezer forintos ösztöndíjat is kaphattok!

Idén is elindítja az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) az Út a diplomához programot. A pályázat célja, a hátrányos helyzetű, kiemelten a roma hallgatók felsőoktatási esélyegyenlőségének javítása, felsőfokú végzettséghez jutásának támogatása. Keretösszege idén 210 millió forint.

Ahogy azt Langerné Victor Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) társadalmi felzárkóztatásért felelős helyettes államtitkára a Roma Szakkollégiumok Országos Találkozóján elmondta, az ösztöndíj mellett szakkollégiumi ellátásban is részesülő roma diákok támogatása is azt a célt szolgálja, hogy a hátrányos helyzetű fiatalok minél nagyobb számban jussanak diplomához.

A hátrányos helyzetű roma és nem roma fiatalok támogatására 2012-ben indult az Út a diplomához nevű program. Az idei kiírást itt olvashatjátok részletesen. A program egyre népszerűbb, a jelentkezők számának növekedésével arányosan a felhasználható támogatási összeg is növekedik.

A pályázat az Útravaló ösztöndíjrendszer legfelső állomása. Az Útravaló programnak hála már az általános iskolától kezdve támogatást kaphatnak azok, akik hátrányos helyzetűek.

Forrás: eduline.hu
Kép:www.budaorsiinfo.hu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]