Diplomát Törökországban?

Igen!

A szinte mindenki által kedvelt gyros őshazájában nem ingyenes a felsőoktatás, de a tandíjak viszonylag pénztárcabarátnak mondhatóak.

Az állami egyetemek török nyelvű alapképzésein 67 ezer forint, az angol nyelvűeken pedig 127 ezer forintért félévenként.  Mesterképzésen ez 84 ezer és 168 ezer forintot jelent.

Ráadásul az intézményi ösztöndíjakból ennek akár a fele is összejöhet.

A hazai oktatástól eltérő, hogy itt a BA/BSc-képzés négyéves, de bizonyos szakokon több is lehet. Például az orvosi képzés hat, az állatorvosi, a fogorvosi és a gyógyszerészeti pedig öt évig tart. A Higher Vocational Schoolokot és a Associate’s vagy Pre-Bachelor’s Degreet, vagyis felsőfokú szakmai végzettséget pedig két év alatt tudtok szerezni.

Akinek a nyelvtudással problémái akadnának, akkor van lehetőség nyelvtanfolyamon vagy akár egyéves előkészítőn is részt venni.

A felvételi eljárás intézményenként eltérő. A törököknél a tanév szeptember közepén vagy október elején kezdődik, és májusig vagy június elejéig tart. Alapszakos felvételinél lehet írásbeli és szóbeli vizsga is, kérhetnek motivációs levelet. Továbbá igazolnotok kell a nyelvtudásotokat. Mesterszakhoz szakmai önéletrajz, motivációs levél, és ajánlás is szükséges.

Ösztöndíjakat és további infókat itt találtok.

 

Forrás: Eduline

Kép: torokorszag.network.hu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]