Pályázati felhívás

Az Egyenlő Bánásmód Hatóság idén működésének 10 éves évfordulójának keretében kétfordulós pályázatot hirdet a hatósági eljárás gyakorlatának átfogó, tudományos feldolgozása és a hatósági szolgáltatások fejlesztése érdekében.

A kiválasztott elemzéseket jubileumi kiadványban fogják megjelentetni.

Az első forduló jelentkezési határideje: 2015. június 1. Ahol pályaműveket nyújthatnak be a felsőfokú és doktori képzésben résztvevő hallgatók és a tudományos munkában foglalkoztatott kutatók.

Itt bíráló bizottság kiválasztja, hogy kik vehetnek részt a második fordulóban, melynek határideje 2015. szeptember 30. Ahol pedig a kiválasztott pályázók egy maximum 60 oldalas tudományos elemzéssel versenyezhetnek. Az összdíjazás összesen 600.000 Forint, ennek elosztásáról a bíráló bizottság fog döntést hozni.

A bírálóbizottság tagjai: Dr. Honecz Ágnes, az EBH elnöke, Dr. Gregor Katalin, az EBH Hatósági és Jogi Főosztályának vezetője, Dr. Pánczél Márta, az EBH Kommunikációs és Partnerségi Főosztályának vezetője. Az értesítés és a pályázatok értékelésének határideje az első fordulóban június 15., a másodikban október 30.

A nevezéshez szükséges dokumentumok a következők:

  • részletes elemzői összefoglaló és tematika maximum 5 oldal terjedelemben;
  • a tudományos feldolgozás kutatási igénye az EBH-ban és a kutatási terv (amennyiben releváns);
  • szakmai önéletrajz; publikációs lista

A pályázatot két nyomtatott és egy elektronikus formában kell elküldeni a hatóság postai címére: 1539 Budapest, Pf. 672. A leadást személyesen is el lehet intézni a hatóság székhelyén: 1013 Budapest, Krisztina krt. 39/B, minden hétköznap 8-16.30 között.

Végleges eredményhirdetés és díjátadás december 10.-én az Emberi Jogok Napján lesz.

További információkat és a nevezéshez szükséges tájékoztatást itt  találtok vagy érdeklődni tudtok az andrea.weber@egyenlobanasmod.hu e-mail címen.

 

Forrás: Kép: www.bekesijarasok.hu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]