A PPK közleménye a pszichológusképzés tervezett módosításaival kapcsolatban

Az elmúlt hetekben nagy port kavart felsőoktatást érintő módosításokkal kapcsolatban adott ki közleményt az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kar Hallgatói Önkormányzata.

A PPK HÖK honlapján az alábbi közleményt adta ki:

Az elmúlt időszakban több, a felsőoktatás működését és a képzéseket jelentősen érintő módosítás tervezet látott napvilágot. Néhány sajtóhír kiemelten foglalkozott a PPK-val, illetve azzal, hogy ezek a módosítások kedvezőtlenül érinthetik Karunkat.

Mindezekkel kapcsolatban fontos hangsúlyozni, hogy a PPK megszűnését vizionáló írások teljes mértékben alaptalanok. A Kar vezetésével és az EHÖK-kel szorosan együttműködve folyamatosan azon dolgozunk, hogy a PPK szakjait, valamint a hallgatói jogokat érintő kérdésekben mindenki számára kedvező döntések szülessenek. Az eddigiek alapján kedvező eredményekre számítunk a Kar képzéseit illetően és bízunk abban, hogy más területen is sikeresek lesznek az egyeztetések. Amint történik előrelépés az ügyben, tájékoztatunk Titeket.

Mint ahogy korábban több internetes portálon megjelent, a felsőoktatási törvény módosítása a pszichológia szakot is jelentőse átalakította volna, többek között osztatlan formában folyt volna a képzés.

(Forrás: ppkhok.elte.hu)

 

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]