Indulnak az elsős kurzusok a Széchenyiben

Február 18-én Progresszív újságírás a XXI. században címmel szervezett előadást a Széchenyi István Szakkollégium több neves újságíró részvételével, érintve napjaink újságírásának legfontosabb kérdéseit az ars poeticától a magyar hírfogyasztási szokásokon át a Je suis Lajosig.

Ám továbbra sem tétlenkedik a SZISZ, hiszen a sikeres Elsős Nap után beindulnak Elsős Kurzusok is, idén tavasszal összesen nyolc témában. A heti rendszerességgel tartott találkozók célja „szakmai plusz” nyújtása az egyetemi oktatástól eltérő keretek között. A kurzusalkalmak kis csoportban zajlanak, nincs ZH vagy házi feladat, ehelyett lehetőség nyílik beszélgetésre és közös gondolkozásra. Ez egyben remek alkalom a kollégium és a sziszesek megismerésére is, mivel a kurzusokat a koli tagjai szervezik és tartják nektek, a szakkollégium iránt érdeklődő, vagy egyszerűen valami többre vágyó egyetemistáknak.

Az idei témák a következők:

A sávos EK-k a kollégium szakmai rendszerének alapjait jelentő sávok szellemiségébe engednek betekintést, ezek a Kormányzati gazdaságtan, a Law and Economics, a Pénzügy és Szociológia kurzusok.

A sávos kurzusok mellett a palettát változatos ismeretbővítő kurzusok színesítik. Ebben a félévben négy ilyen közül választhattok: a Közgazdaságtan ma kurzuson a résztvevők bepillantást nyerhetnek a közgazdaságtan jelenlegi állásába, míg Pénzügyszociológián a pénzügyi szektort vesszük górcső alá szociológus szemszögből. A Kommersz művészfilmek kurzuson megnézhetünk nemzetközi és hazai klasszikusokat, amiket látni kell, mielőtt meghalunk és megpróbáljuk megérteni, hogy hol húzódik a határ a művész és kommersz kategória között. A társadalomtudományok és a nemzetközi aktualitások iránt érdeklődőknek a Világ Aktuál Kurzus lehet érdekes.

A félév során bármikor lehet csatlakozni, akár egy-két alkalomra is. További információkat találtok az ek.szisz.hu oldalon és Facebookon, jelentkezéssel és kérdésekkel pedig írjatok az ek@szisz.hu-ra!

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]