Közigazgatási gyakornoki programot hirdet a Miniszterelnökség

Kovács Zoltán területi közigazgatásért felelős államtitkár arról beszélt pénteki sajtótájékoztatóján, hogy esélyteremtő ösztöndíjprogramot indít a kormány, melynek keretében 10 hónapos közigazgatási gyakorlaton vehetnek részt egyetemisták

Az államtitkár kiemelte, a  250 millió forintból működő Közigazgatási Ösztöndíjprogramba 20 fogyatékossággal élő és megváltozott munkaképességű fiatalt is várnak, őket mentor fogja támogatni a programban. Kovács Zoltán szerint a 10 hónapos gyakorlat alatt a jelentkezők annyit tanulhatnak a közigazgatás működéséről, hogy már nem pályakezdő esélyekkel kerülnek ki a munkaerőpiacra. Az első négy évfolyam sikere után idén nem EU-s támogatásból, hanem a költségvetésből finanszírozzák a képzést, melynek célja, hogy minél többen és minél egyszerűbben vehessék igénybe az állam szolgáltatásait.

A sikeres ösztöndíjprogram új évfolyama mellett idén területi képzést is tervez a kormány indítani, az ebben részt vevő hallgatók elsősorban területi államigazgatási szervnél, kormányhivataloknál, járási hivataloknál, kormányablakoknál töltik majd gyakorlati idejüket.

Forrás: kormany.hu, edupress.hu. kép: cegledipanorama.hu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]