Sikerrel zárt az V. ELTE Virtuális Állásbörze

Az ELTE Karrierközpont november 11-13. között ötödik alkalommal rendezte meg a Virtuális Állásbörzét

Az ELTE karrier platformján rekordszámú, 74 munkáltató virtuális standjánál összesen mintegy 1800, fiatal egyetemistákat és frissdiplomásokat megcélzó pozícióból lehetett válogatni. A börzén az ország vezető tanácsadó, kereskedelmi és innovációs társaságai is részt vettek.

A megújult allasborze.elte.hu-n 16 000 oldallátogatás mellett mintegy 700 álláskereső regisztrált és böngészett az állások között, a felhasználók átlagosan több, mint 9 percet töltöttek az oldalon. A pályázók most is beküldhették az önéletrajzukat, amelyet az ELTE Karrierközpont munkatársai szakmai szempontok alapján ellenőriztek és kijavítva visszaküldtek az érdeklődőknek, ezzel is növelve álláskeresési esélyeiket.

A virtuális állásbörze rugalmasabban látogatható, mint a hagyományos állásbörzék, így azok számára is lehetővé válik a karrierépítéssel és az álláskereséssel kapcsolatos tájékozódás, akik személyesen nem tudnak részt venni ilyen típusú rendezvényeken. A felhasználók több mint 15%-a mobileszközről böngészett, valamint nemcsak Magyarországról regisztráltak, érkeztek felhasználók az Egyesült Királyságból és az Amerikai Egyesült Államokból is.

Érdekesség, hogy a leglátogatottabb a CivilJOB és az Amerikai Nagykövetség standja volt, amelyek nem hagyományos álláshirdetésekkel jelentek meg, inkább szakmai gyakorlati helyeket és társadalmi munkával kapcsolatos pozíciókat kínáltak. A börzén olyan nagy, elismert cégek is részt vettek, mint a Bosch, az EY, az Ericsson, az IBM, a Decathlon, a HAYS, a Kelly Services, az ExxonMobil, vagy a Trenkwalder.

Forrás: Karrierközpont

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]