Elstartolt a legnagyobb TTK-s gólyatábor is

A “Geo-Bio tábor” ismét Bódvarákón lesz, sok kirándulással, sátrazással és partizással.

Augusztus 23-án, szombaton 10-kor indult a Keleti pályaudvarról Bódvarákóra a Természettudományi Kar különvonata és ezzel kezdetét vette a majdnem egyhetes (29-én véget érő) “Geo-Bio gólyatábor“.  A felsőbbévesek által szervezett programokon kívül többek közt kirándulásokon – például aggteleki barlangtúra, kassai, rozsnyói városnézés, túra hegyeken-völgyeken át, vár- és kastélylátogatások – is részt vehetnek a TTK-s gólyák, méghozzá többnyire ingyenesen. A táborba nemcsak a gólyákat várják, de a felsőbbévesek is leruccanhatnak, ha úgy tartja kedvük, számukra külön buszos kirándulást szerveznek.

A bódvarákói tábor alapvetően egy sátortábor, így, gondolván az esetleges rossz időre, érdemes jól felszerelten érkezni. Akinek nincs sátra, annak sem kell feltétlenül kétségbe esnie, valakinél biztosan jut majd hely (tavaly például bevált módszer volt, hogy a Facebookon keresztül kerestek a gólyák lakótársat). Mivel a réten nincs közvilágítás, praktikus egy zseblámpát zsebre tenni indulás előtt – ahogy bicskát és konzervnyitót is. A táborban napi három adag étkezés biztosított, a reggeli kiosztásakor mindenki megkapja az ebédnekvalót is, amit magukkal vihetnek a tábor környéki programokra, vetélkedőkre, estére pedig meleg vacsi várja haza a kirándulókat.

A szervezők szerint “a bódvarákói gólyatábor egyik igazi nagy előnye, hogy – a legtöbb résztvevő számára eddig ismeretlen – országrész, sőt a szlovákiai oldal természeti és kulturális örökségébe is belekóstolhatsz“. Hajrá gólyák, érezzétek jól magatokat!

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]