Az ELTE a világ legjobb egyetemei között

Nemzetközi sikerekkel zárta a hetet az ELTE: négy másik magyar egyetemmel együtt felkerült a leideni egyetem 2014-es világranglistájára, az Európai Bizottság pedig a legjobb fordítóképzések közé választotta egyetemünk Fordító- és Tolmácsképző tanszékének mesterszakát.

A világranglistát a felsőoktatási intézményekben dolgozó oktatók és kutatók publikációinak száma, valamint idézettsége alapján állítják össze 2007 óta minden évben. A Rockefeller, MIT és Harvard által vezetett, 750 intézményt rangsoroló listán az ELTE az 540., a Semmelweis Egyetem az 541., a BME az 561., a Debreceni Egyetem a 698., a Szegedi Tudományegyetem pedig a 707. helyen szerepel.

 

Az Európai Bizottság idén huszonegy tagállam hatvan intézményének osztotta ki az „európai mesterszintű fordítóképzés” (European Master’s in Translation) minősítést. 114 pályázatot nyújtottak be a Bizottsághoz huszonöt tagállamból és három EU-n kívüli országból. Magyarországról egyedül az ELTE tanszéke kapta meg az elismerést, immár másodszorra.

Forrás: Eduline

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]