Az ELTE a legjobbak között

Az ELTE is bekerült a világ legjobb egyetemei közé – ezt mutatja a Quacquarelli Symonds legújabb, 2013/2014-es évre vonatkozó rangsora.

A Quacquarelli Symonds minden évben nyilvánosságra hozza a legjobb egyetemek, legjobb képzések rangsorát – amelyet egyébként egészen pontosan öt területre bontva vizsgálnak: a társadalomtudományi, bölcsészettudományi, műszaki, orvosi, valamint természettudományi szakok kapnak jelentős szerepet az értékelés során.

Az ELTE a tavalyi listához hasonlóan ismét jól szerepelt, a világranglistán ugyanis az 551-600. kategóriába eső helyezést osztották ki számára. Ami a képzési területeket illeti, a matematikai képzések között a 151-200. helyezések közé került az egyetem.

Az ELTE mellett egyébként jó megítéléssel büszkélkedhet a Közép-európai Egyetem (CEU) filozófiai képzése, a Szegedi Tudományegyetem és a Debreceni Egyetem nyelvtudományi képzése, valamint a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem informatikai- és építőmérnöki területe is.

A ranglista elejére tekintve pedig láthatjuk, hogy a Cambrige az éllovas a különböző kategóriákban, majd a Berkeley és a Stanford következnek.

forrás: Eduline

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]