Édes dolog jótékonykodni…

…Az ELTE-n legalábbis biztosan. Vészesen közelít a karácsony, de még mielőtt elmerülünk a mézeskalács és beigli tengerben, palacsintázzunk egyet!

Az ÁJK Instruktori Köre december 4-én ismét megrendezi a PalacsintaBisztrót, ahol a jótékonykodásé a főszerep. Kora reggeltől este 8-ig várják a nassolni vágyókat, akik a becsületkasszába történő fizetés ellenében végigkóstolhatják a különféle ízű palacsintákat. Így amellett, hogy minden arra járó jól lakik, ezzel a cselekedetével egy arra érdemes szervezetet is támogathat. Ez a recept már jól bevált: 2010 őszén sütötték ki először az ötletet, amikor is az ajkai „vörösiszap” katasztrófa károsultjai számára gyűjtöttek. Azóta már az IK az egyéb jótékonysági rendezvényeivel, az Italpulttal és a Sütibárral együtt több hazai és országhatáron túli alapítványt és szervezetet támogattak. Idén a pécsi Dóri-házra esett a szervezők választása, amely 2011-ben az ország első gyermekhospice házaként jött létre a Szemem Fénye Alapítvány működtetésében. Az összegyűjtött teljes bevételt az instruktorok személyesen adják át Pécsett december 22-23-án.

Azt eddig is megszokhatták a hallgatók, hogy az ÁJK tanárai sem restek részt venni a kezdeményezésben és évről-évre segítik a rendezvény megvalósulását. Idén először azonban már arra is szavazhatunk, kit kérjenek fel az instruktorok arra, hogy a pult belső oldalán álljanak, de a szavazás mellett is folyamatosan bővül a lelkes segítőkész tanárok köre. Az idei évben az esemény védnöki posztján többen is osztoznak: prof. Dr. Vizi E. Szilveszter, a Magyar Tudományos Akadémia korábbi elnöke, valamint a Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színművész és parodista Gálvölgyi János vállalták el ezt a szerepet.

És addig is étvágygerjesztőnek hadd soroljam fel, milyen ízesítésű palacsinták várnak rád szerdán: lesz kakaós, nutellás, mindenféle lekváros, almás, bevállalósoknak káposztás, zselés, túrós, fahéjas, pudingos, diós… Ugye, hogy tud édes lenni a jótékonykodás? 😉

A palacsintázás időpontja és helyszíne: december 4. 7:30-20:00, ELTE ÁJK büfé

További info és szavazás itt.

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]