Amerikai és ausztrál ösztöndíjak

Hamarosan kezdődik a pályázási időszak több ösztöndíjra, így nem árt körülnézni milyen lehetőségek állnak rendelkezésünkre.

A hallgatók legkedveltebb úti céljai közé tartozik az Egyesült Államok és Ausztrália. Számos lehetőség áll a vállalkozó kedvű egyetemisták előtt, hogy kijussanak a tengerentúlra.

Amerikai ösztöndíjakra a Fulbright Magyar-Amerikai Oktatási Csereprogram Bizottságnál lehet pályázni, fokozatot nem adó egyetemi képzésre, mester- vagy doktori képzésre, vagy kutatói tevékenységre. Az ösztöndíj maximum 9 hónapra szól és minden tudományterületre lehetőség nyílik jelentkezni.A megfelelő angol tudás elengedhetetlen és fontos, hogy BA/BSc diplomával rendelkezzenek a jelentkezők, vagy legalább az alapképzés utolsó félévét végezzék.

Az ösztöndíj tartalmazza a havi pénzbeli juttatásokat, szakkönyvek vásárlását, egészség- és balesetbiztosítást, valamint a tandíjat is fedezi legfeljebb 15 ezer dollár értékben.

Akit Ausztráliába húz a szíve, az az Endeavour Postgraduate Awards keretében vehet részt a maximum kétéves mesterképzésen, illetve maximum 3,5 éves doktori képzésen. A jelentkezés feltétele az alapszakos diploma. Az egészség- és utasbiztosításon túl az ösztöndíj tartalmazza a havi 2500 dolláros támogatást, a megérkezéskor egy egyszeri 4000 dolláros támogatást, és 4500 dollár utazási támogatást. A tandíjtámogatás összege félévente 12 500 ausztrál dollár.

A Campus Hungary egyéni és csoportos tanulmányutakat, féléves részképzéseket és szakmai gyakorlatokat kínál, kiválasztott országtól függően havonta 140-217 ezer forintos ösztöndíjat nyújt a nyertes pályázóknak.

A Campus Hungary minden évben 3 alkalommal hirdet meg ösztöndíjakat, márciusban, júniusban és novemberben.Ha alapszakos hallgató vagy legalább két félév elvégzése után pályázhatsz. A nyelvtudás itt is követelmény: az adott ország nyelvét legalább középfokon kell beszélnetek.

A pályázatok részleteiről további információkat találhattok a szervezetek honlapján.

(eduline.hu nyomán)

 

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]