Jóga

Jóga

A jóga sokak számára egy eszköz, hogy megszüntesse a hátfájását, megerősítse és rugalmasabbá tegye izmait, elsajátítsa a helyes légzést vagy a relaxáció technikáját. Van, aki megismeri testének működését és olyan összefüggéseket tapasztal, melyek korábban ismeretlenek voltak számára, van akit az ászanák (testtartások) érdekelnek és vannak, akiket inkább a jóga szellemi útja vonz.

Számunkra a jóga már nem válik külön a mindennapoktól, jelen van a hétköznapjainkban, túlmutat a jógaszőnyegen. Ha valaki elkezdi, nehezen tudja abbahagyni. Másfél óra, ami testileg-lelkileg rendbe tesz.

Kezdő gyakorlóknak a gerincjógát ajánljuk, melynek elsődleges célja a helyes testtartás elsajátítása, a relaxációra való képesség megtanulása és alap légző technikák elsajátítása. A női jóga kifejezetten nők számára összeállított gyakorlatsorokkal dolgozik a női egészség helyreállítása és megóvása érdekében. Szemléletében kiemelten fontos a nőiség megélése és pillanatnyi helyzetünk, önmagunk elfogadása, megismerése. A dinamikus jóga gyakorlás, elterjedt nevén „flow”, egy áramló mozgásforma, mely vitalizál, energiával tölt fel, javítja az erőnlétet és nagy mértékben növeli a rugalmasságot, hajlékonyságot.

joga.eltebeac@gmail.com

Facebook: ELTE-BEAC Jóga