Új időszámítás – Polythlon-sikerek a Békás Kupán

Március 27-e nemcsak a nyári időszámítás kezdete volt. Ezen a napon indult el az ELTE-BEAC Polythlon Triatlon Klub 2011-es szezonja is. Bringásaink nem okoztak csalódást az idény első versenyén.

A Kerékvár-Békás Időfutam bajnokság résztvevőinek dolgát az óraátállítás bonyodalmai mellett a zord időjárás is megnehezítette. A Polythlonosok közül Kis Gyula vezetőedző (PPK hallgató) teljesítette leggyorsabban a 18 km-es távot, 25:20-as idejével korosztályában harmadik, az abszolút listán pedig ötödik lett. A versenyen részt vett több ELTE-s amatőr sportoló is, többek között Kováts Dóra (TTK), Borsós Tibor (TTK), Szakács Dávid (TTK), Gajdos Tamás (TTK) és Kóbor Ádám (IK). Remekül teljesítettek a Polythlon fiataljai is, akiknek a sport talán lehetőséget teremt arra, hogy már egyetemre kerülésük előtt is ELTE-snek érezhessék magukat.

Hozzászokhattunk már, hogy a Polythlon színeiben ELTE-s oktatók is rendszeresen indulnak a különféle versenyeken. dr. Székely Mózes, a PPK tudományos főmunkatársa (egyben a klub szakosztályvezetője) 30:44-es; dr Nyitray László, a TTK docense pedig 31:49-es idővel jeleskedett.

Kis Gyula, a csapat edzője a verseny után értékelte a történteket:

– Polythlonos fiúk és lányok valamennyien kihozták magukból a maximumot, s helyezéstől függetlenül kiválóan teljesítettek. Ez a verseny erőfelmérésnek is kiváló a triatlon és duatlon szezon előtt, az itteni teljesítmény sok mindent előre jelezhet. A csapat lelkesedését mutatja, hogy a rossz idő ellenére is ilyen szép számmal képviseltettük magunkat a versenyen, az elért eredmények pedig mindenképp derűlátásra adnak okot a 2011-es évet illetően.


Teczár Szilárd

ELTEonline