Sokszínű gólyabál Lágymányoson

Idén először a Bárczi és a TTK öltözött gólyabáli díszbe. Október 19-én a hangulatról olyan fellépők
gondoskodtak, mint a Happy Gang, a Supernem, a Brains, vagy a Soerii&Poolek.

Ismét öltönyös fiúk és estélyi ruhás lányok lepték el a Lágymányosi Campus Északi Tömbjét, hisz – a karok közül először – itt rendezték a Bárczi és a TTK közös gólyabálját. Az ünnepelni vágyó első- és felsőbbéves hallgatókat többek között négy, a lehető legváltozatosabb stílusú élő koncert,
dj-k, aligbikinis hostesslányok, valamint az aktív és passzív kihívás kedvelők számára létesített karaoketerem is várta.

 
A bárczis és a TTK-s elsőévesek ünnepségén idén is jó hangulat uralkodott, melyről a változatos stílusú, ám saját műfajukban hazai szinten illusztrisnak számító fellépők gondoskodtak a két fő koncerthelyszínen, a Gömb Aulában és a Harmónia Teremben. A gólyák megjelenésére ezúttal sem lehetett panasz, bár a buli egyre forróbb hevében az idő múlásával a fiúk nyakáról el-elmaradozott a nyakkendő, és a zakók közül is mind több került a ruhatárba. Utóbbiakat – mivel az október végi este azért elég hűvös volt –, a koncertek sikere mellett azért alighanem a különböző italakcióknak is betudhatjuk.

A korábbi órákban a Happy Gang és a Supernem dalaira tombolhatott a közönség. Alighanem egyik együttest sem szükséges bemutatnunk senkinek, hisz a Supernem az utóbbi egy-két évben kis túlzással egyetlen valamirevaló buli vagy fesztivál előadói sorából sem hiányozhatott, a kilencvenes évek közepének-végének siker-popegyüttese, a Happy Gang dalai pedig, ha nem is legszebb fiatalságunkat, de mindenképpen üde gyermekkorunkat idézhette vissza a koncert idejére. (Az együttes frontemberével, Coryval hosszabban is beszélgettünk a fellépésüket követően, vele készített interjúnkat hamarosan olvashatjátok.)

A buli második nagyhullámáról két roppant népszerű előadó gondoskodott. A Harmónia Teremben a változatos stílusáról ismert, elektronikus zenekar, a Brains játszott. A legújabb albumuknak köszönhetően Fonogram-díjra is jelölt együttes hatalmas sikert ért el a bulizóknál. Sőt, a zenekar maga is szemmel láthatóan egyre jobban élvezte a koncertet..
Mindeközben a Gömb Aula különleges atmoszférájú színpadára a Soerii&Poolek ELTE-s mértékkel formabontó módon gondoskodott a gólyák szórakoztatásáról. A dj act zenéi mellett – melyek önmagukban is különlegesek voltak, hisz többek között a napokban elhunyt Komár László előtt is tisztelegtek egy, az ő dalaiból összeállított blokkal – ugyanis például egy vetkőző nő is fokozta a hangulatot. (A Soerii&Polek frontembere a koncert előtt adott nekünk interjút, ezt is hamarosan megtalálhatjátok portálunkon.)

Azokat, akiknek a figyelmét és hallójáratait a koncertek kevésbé kötötték le, vagy akik saját hangszálaik közé akarták venni a szórakoztatást, a karaoketerem várta, mely azonban kellő távolságra esett a buli központi helyszíneitől, így a lelkes, ám valljuk be, nem annyira képzett, önjelölt előadók senki lelki nyugalmát nem zavarták meg.

A koncerteket követően pedig az idei és korábbi évfolyamok krémjét, azaz ezúttal a leglelkesebb virrasztókat a jelenlegi egyik   legfoglalkoztatottabb lemezlovas, DJ Juhász Laci szórakoztatta a hajnali órákig – nem csak a buli lendületének fenntartását garantálva, de azt is, hogy a végig kitartó résztvevők is fáradtan, de jó hangulatban hagyják el Lágymányost.

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]