Lágymányosi fars(h)ang

Nagyot szólt a lágymányosi karok farsangja.

Tequilával, segédmunkásokkal, angyalokkal, a Flinststone családdal, és ördögi leányzókkal búcsúztattuk együtt a telet csütörtökön, a Club Likeban. „Nézd, hogy tolja a csuhás!”- ezzel a felkiáltással kezdődött kalandos estém a Lágymányosi Farsangon. A mellettem álló srác hasát fogva kapkodott levegőért, amikor a papnak öltözött fiú, felkapta a reverenda alját és kétszer jól körbeugrálta a mellette álló nyuszinak öltözött lányokat, miközben pipaszár lábait mindenki megcsodálhatta. „Na így tuti nem csajozik be” kontrázott egy másik srác. És ez még csak a ruhatár volt. Azt már nem vártam meg, hogy mi lett a „törzsi” tánc vége, mert magával sodort a tömeg, de abban én is biztos vagyok, hogy a cölibátusa, nem a lábszárvillantás miatt dőlt meg.

Miután sikerült leverekednem magam a lépcsőn, nagy örömömre megtaláltam a karaoke helyiséget, ahol egy vízilabdázó és két parókás srác önkívületi állapotban énekelte Szécsi Pál örökérvényű slágerét, a Carolinát, miközben egy királylány a lovagjával rögtönzött táncot adott elő a székek között. „Simán leéneklem őket.” – bökött meg egy méhecske és fellapozta a dallistát, „Egyedül!”- folytatta tovább határozottan, majd felírta magát az éneklők közé. „Rolling in the deep, kicsit magas, de majd megoldom.”- nevetett egyet és beszállt vokálozni a srácoknak. Magabiztossága nem volt hiába, pillanatok alatt lesöpörte Carolinát, és mindenki felállva énekelte elnyújtott, magas hangon az ismert slágert.

Hírességekből sem volt hiány, a táncparketten Dj Endy zenéjére ropta Huge Haffner, és Willy Wonka is. A pódiumon pedig túlfűtött táncot lejtett néhány ördög és angyal kíséretében a szenvedő képű, szomorú szemű Edward Cullennek öltözött srác. De ott volt még Frédi és Vilma is, a kőkorszaki pár, akik korukat meghazudtolva ropták a táncot. Szuperhősökből sem volt hiány, tiszteletét tette a macskanő, és Spiderman is. Pókembernek újabb szuperképességére is fény derült, énekelt és úgy megtáncoltatott, hogy beleszédültem.

Azt hiszem egyetemistákhoz méltó módon farsangoztunk és bebizonyítottuk, hogy mi is tudunk karneváli hangulatot teremteni, nem kell ehhez Rióba vagy Velencébe utaznunk.

 

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]