Figyelem! Március 31-ig mindenki érvényesítse diákigazolványát!

Az előző féléves diákmatricák március 31-ig érvényesek, így a nektek járó kedvezmények igénybevételéhez be kell szereznetek a mostani félévre szóló matricát.

Ha szeretnétek elkerülni a hosszú sorokat és a tömeget, akkor érdemes valamelyik érvényesítő pontot felkeresnetek! Bármelyik érvényesítő ponton bármely kar hallgatói érvényesíthetik igazolványukat. A kari érvényesítések minden nap 9-17-ig tartanak az alábbi helyszíneken:

2015.03.18.   szerda       TÓK – Gépterem

2015.03.19.   csütörtök   BGGyK – A. ép. fsz. lépcső alatt

2015.03.24-25-26-27   kedd-szerda-csütörtök-péntek       LÁGYMÁNYOS (Északi tömb, földszint)

A Karrierközponttal együttműködve, a BTK-n március 25-én és 26-án érvényesítik a diákigazolványokat.

 

Fontos, hogy az előző féléves matricát ne távolítsátok el, ha szeretnétek, akkor az ügyintéző leszedi nektek. Érvényesíteni csak az tud, akinek a Tanulmányi Rendszerben 2014/2015-ös tanév II. félévére aktív státusz van beregisztrálva. Az Egyetem szabályzata szerint nincs lehetőség törött, sérült vagy a Tanulmányi Rendszertől eltérő adatokat tartalmazó igazolványt érvényesíteni. Szintén nincs lehetőség a matricát külön kiadni, csak az igazolványra ragasztva kaphatjátok meg. Az érvényesítésre lehetőség van postai úton is. Erről bővebben itt tájékozódhattok!

A4-es formátumú, nyomtatott ideiglenes igazolást viszont csak a Questurában tudtok kérni. Itt a kampány előtt és után is, ügyfélfogadási időben bármikor tudjátok igazolványaitokat érvényesíteni.

Jobb, ha szem előtt tartjátok a március 31-es  határidőt, mivel többek között a MÁV járatain 8 ezer forintos pótdíj is kiszabható, annak, aki érvénytelen igazolvánnyal veszi igénybe a kedvezményt. Hasonló büntetés jellemző a BKK járataira is. Szintén 8 ezer forint, viszont ha ezt nem tudja az illető kifizetni a helyszínen, akkor már csak a 16 ezer forintos alappótdíj befizetésére van lehetőség.

A Questura nyitvatartási ideje a következő:

Hétfő: 9:00 – 16:00
Kedd: 9:00 – 16:00
Szerda: 13:00 – 20:00
Csütörtök: 9:00 – 16:00
Péntek: 8:00 – 15:00

Időpontot foglalni itt tudtok. A Questura honlapján pedig további információkat találtok a doktorjelöltek diákigazolványának megszűnéséről is. Továbbá, lehetőség van meghatalmazott által is érvényesíteni.

A diákigazolvánnyal járó kedvezményekről itt találtok felvilágosítást.

 

Forrás: questura.hu, edupress.hu

kép: index.hu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]