Megállapodás született az elektronikus szavazás kiterjesztéséről

Új Nemzedék Jövőjéért Miniszteri Biztosa és a HÖOK elnöke együttműködési megállapodást kötött annak érdekében, hogy az interneten történő szavazás a jövőben minél szélesebb körben megvalósulhasson.

Az Új Nemzedék Jövőjéért elnevezésű ifjúságpolitikai program kiemelt prioritásként kezeli a gyakorlatorientált digitális tudást és ennek részeként az elektronikus választást – írja a NEFMI közleménye. Annak érdekében, hogy az interneten történő szavazás a jövőben minél szélesebb körben megvalósulhasson Mihalovics Péter, a programért felelős miniszteri biztos, együttműködési megállapodást kötött Nagy Dáviddal, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) elnökével és Horváth Dáviddal, a NetMiniszterelnök online verseny nyertesével, az internetezők választott képviselőjével.

A miniszteri biztos, a HÖOK elnöke és a NetMiniszterelnök az elmúlt héten tartott  szakmai találkozón közösen megerősítették, hogy az ifjúságpolitikai kérdésekben való együttműködés konkrét kezdeményezésekben is testet ölthet, a résztvevők által ismertetett szakmai elképzelések megegyeznek.

Az egyeztetésen elhangzott, hogy a papíralapú szavazások megtartása mellett, előremutató lenne minél szélesebb körben terjeszteni az elektronikus HÖK választás lehetőségét. Eddigi tapasztalatok alapján ez az újonnan meghonosított technika nagyban hozzájárulhat, hogy minél többen szavazzanak.

A felek az egyeztetést a HÖOK éves vezetőképzőjén, 2011. április 8-án, Siófokon még folytatják.

NEFMI-közlemény