EIT ICT Labs Konferencia

Az európai informatikai és kommunikációtechnológiai tudásközösség (EIT ICT Labs) társult tagjaként, 2012-ben Budapesten megalakult az EIT ICT Labs Társult Nemzeti Csomópont, amelyhez hasonló kutatási csomópont mindössze nyolc működik Európában. A tudásközpont létrejöttének és a kutatási program elindításának alkalmából az ELTE és konzorciumi partnerei, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem és a Cisco Systems Magyarország Kft. konferenciát szervez 2013. március 5-én.

A rendezvényt Mezey Barna, az ELTE rektora és Péceli Gábor, a BME rektora nyitja meg. Az eseményen részt vesz Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára és José Manuel Leceta, az EIT vezetője is. Előadást tart Bojár Gábor, az EIT igazgatótanácsának tagja és György László, a Cisco Systems Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója is.

A konferencia az európai informatikai innovációs szektor helyzetét, a budapesti törekvéseket, valamint a kutatási és fejlesztési tevékenység, illetve az üzleti célok ötvözésének gyakorlati megvalósulását járja körbe. A rendezvény célja, hogy rámutasson a Társult Nemzeti Csomópont jelentőségére, amely Magyarországon magas hozzáadott értékű munkahelyekben és nagyobb nemzetközi versenyképességben nyilvánul meg, de hatása kiterjed a tágabb közép- és kelet-európai régióra is.

A budapesti tudásközpont a Magyar Kormány jóvoltából, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség kezelésében és a Kutatási és Technológiai Innovációs Alap finanszírozásában, egymilliárd forint értékű támogatásban részesült, amelynek kapcsán négy átfogó témában legalább tíz nemzetközi kutatási és fejlesztési program megvalósítását vállalták a kutatók. Ezek eredménye a tervek szerint 10 új prototípus, egy szabadalmi bejelentés és egy új vállalkozás létrehozása lesz.

Részletes program:

14.00 Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium politikai államtitkárának nyitóelőadása
14.15 Vajta László, a BME VIK dékánjának előadása
14.30 György László, a CISCO Systems Magyarország Kft. ügyvezető igazgatójának előadása
14.45 Bojár Gábor, az Európai Innovációs és Technológiai Intézet irányítótestületi tagjának előadása
15.00 Istenes Zoltán, az EIT ICT Labs Társult Nemzeti Csomópont menedzserének előadása
15.15 Ésik Róbert, a Nokia Siemens Network Magyarország Kft. ügyvezető igazgatójának előadása

15.30 Kérdések

16.00 Zárszó (Horváth Zoltán)

16.15 EIT ICT Labs Master School – Részletes tájékoztatás a nemzetközi mesterképzésről

Regisztráció (2013. február 26-ig)

Időpont: 2013. március 5. 10:00
Helyszín: ELTE Lágymányosi Campus, Gömbaula (1117 Budapest, Pázmány Péter sétány 1/A)