Rekorddöntő 5vös5!

A versenydrukk mellett gyors lefolyású záporok is hoztak egy kis izgalmat az 5vös5 közel 800 előnevezettje és a szervezői csapat számára. A lelkes sportemberek immáron 24. alkalommal futották le a szokásos, kis híján 5 kilométeres távot.

Az évről évre hosszabb regisztrációs asztalnál a még fél 5-kor is kígyózó sorok lassan alig-alig/közepesen vagy annál inkább melegítő versenyzőkké alakultak. Az alapos bemelegítés opcionális volt, a közös zenés ráhangolódás lehetősége azonban most sem maradt el. A futócipősök tömege végül pár fontos sportos órára teljes szélességében uralma alá vonta a Lágymányosi Eötvös Napok alkalmából felhúzott koncertek és az „ereszd el a hajad!” buli helyszínét.

Óriási volt a hangulat, és óriási volt a létszám is! A szervezők fáradtságot nem tűrő munkabírásának, a jól sikerült kampánynak, na és persze a verseny 12. éve öregbített hírnevének köszönhetően 740 előnevezett, köztük 459 fiú és 281 lány, 15 egyetem/főiskola, 8 ELTE-s kar, gólya, BSc és MSc hallgató, doktorandusz, dolgozó és oktató regisztrált. A versenyt végül 553-an teljesítették. A minimanóktól kezdve a középiskolás tanulókon át a lelkes szeniorokig igen széles palettán mozgott majd minden korosztály.

Ráadásul ezúttal a legendás pályacsúcsot is sikerült űberelni! Az új, pénzjutalmat is kiérdemlő rekord 14 perc 26 másodperc Dani Áron (BKF) neve mellé írandó. E teljesítmény az abszolút férfi és a férfi budapesti hallgató kategóriában is aranyérmet ért. Második helyen Csere Gáspár (ELTE – 14:28), harmadikként Pelsőczy Attila (15:14) futott be.

Az abszolút női kategóriában Szederkényi-Takács Andrea 17:03 perces időeredménnyel zárta elsőként a versenyt. A dobogóra őt követően Kis Zsanett (17:24) és Ferenc Kata (ELTE – 18:02) állhatott.

A budapesti egyetemisták sorrendje részben eltért az abszolút eredményektől.  Férfiaknál Dani Áron, Csere Gáspár és Vindics Balázs (ELTE – 15:32), nőknél Ferenc Kata, Koris Edina (Sote – 18:32) és Khell Róza (ELTE – 18:34) végeztek az élen.

A leg-leg kategóriákban is sor került nem egy trónfosztásra. A 5vös5 eddig zsinórban legnépesebb csapata, az ELTE-BEAC Polythlon Klub a második helyre szorult a dobogón a Legsportosabb cég/szervezet kategóriában. A BME Run ugyanis hatalmas egyenpólós csapatot mozgósított az eseményre. A legsportosabb kar a TTK, a legsportosabb tanszéknek pedig a Biokémia Tanszék bizonyult. A legjobban teljesítő család idén tavasszal a Vindics család (Vindics Balázs, Vindics Péter). Új volt a legek között a középiskolás korosztályt is mozgósító kategória, melyben a Kürt Alapítványi Gimnázium lett a befutó.

Az idei sztárvendég Joó Abigél (cselgáncsozó) és Sors Tamás (pralimpikon úszó) voltak, akik a verseny után készségesen állták a kérdések sorát, sőt az eredményhirdetésen is segédkeztek. Velünk hozta volna mozgásba magát az ifjúságért felelős államtitkár, Simicskó István is, aki ugyan jelen volt, végül csak kívülről figyelte az eseményeket. Sőt néhányan a szervezői csapat eddig csak a színfalak mögött ügyködő tagjai közül is próbára tették magukat.

További eredmények:

Férfi ELTE hallgató:
1. Csere Gáspár
2. Vindics Balázs
3. Borsányi Dániel (15:33)

Női ELTE hallgató:
1. Ferenc Kata
2. Khell Róza
3. Szabó Nóra (18:41)

Férfi ELTE doktorandusz
1. Bérczi Kristóf (16:49)
2. Szakács Dávid (18:00)
3. Martinek László (21:07)

Női ELTE doktorandusz
1. Garai Ágnes Szonja (20:34)
2. Őrsi Anna (23:01)
3. Boros Eszter (24:50)

Férfi ELTE oktató, dolgozó
1. Horváth Ákos (18:45)
2. dr. Gömör Iván (19:36)
3. Derényi Imre (19:45)

Női ELTE oktató, dolgozó
1. Oszvald Mária (21:12)
2. Tóth Erzsébet (25:43)
3. Faller Beáta (25:52)

(Fotó: Naszvadi Gergő Mihály)

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]