Nekünk a szervezés maradt

Hazai érdekeltség már nem lesz a legjobb nyolcban. A KEK péntek délutánjának legjobb meccsét a Pécs és a SZoESE vívta, végül mindketten továbbmentek. A D csoport alakult a legsimábban.

A péntek délutáni programban lépett parkettre a hazai érdekeltségű Paksi Halászlé. Hiába kezdtek jól, a negyeddöntőbe nem sikerült kvalifikálniuk magukat. Így a délután rangadóját és talán legjobb meccsét vívó PTE Pécs és SZoESE lépett tovább ebből a csoportból. A D jelű kvartett alakult a legsimábban, a százszázalékos Fehérvári EV és az erdélyi Golimpiákosz végzett továbbjutó helyen. Az éjszakába nyúló meccsek programját a KEK keretein belül először megrendezett aerobik bemutató színesítette.

A C csoportban kapott helyet többek között az ELTE-s Paksi Halászlé is. Bár Simon Gábor már a sorsolást követően kiemelte, hogy a szervezés sok energiát leköt, azért a csapat és mi is reménykedtünk, hogy sikerül felülmúlni a tavalyi 5. helyet. Sajnos már pénteken kiderült, hogy még ennek megismétlésére sem lesz lehetőség. Az Árnyék Marosvásárhely felett még diadalmaskodtak a fiúk, azonban előbb a pécsiektől simán 5-0-ra, majd a szombathelyiektől egy szorosnak mondható meccsen, 3-1-re kaptak ki. Így a csoport harmadik helyét szerezték meg, és készülhettek az alsóházi rájátszásra. Az ellenfelek erősségét jól tükrözi, hogy a PTE és a SZoESE talán az egész délutáni program legjobb találkozóját vívta, amit egy igazságosnak mondható 2-2-es döntetlennel zártak a felek. Bár a pécsi kapuson sokáig nem lehetett kifogni, a hajrában csak sikerült kétszer is egyenlítenie a szombathelyieknek. A marosvásárhelyiek viszont nem tudtak maradandót alkotni, három vereséggel búcsúztak a csoportküzdelmektől.

H.

Csapat

M

Gy

D

V

R.G.

K.G.

P

1.

PTE Pécs

3

2

1

18

3

7

2.

SZoESE

3

2

1

8

3

7

3.

Paksi Halászlé

3

1

2

3

8

3

4.

Árnyék Marosvásárhely

3

3

1

16

0

Az utolsó kvartettben alakult a legsimábban a továbbjutás sorsa. Itt már a záró felvonás előtt tudni lehetett, hogy a Kolozsvárról érkezett Golimpiákosz és a Fehérvári Egyetemi Válogatott zár az élen, hiszen míg az említetteknek hat pontjuk volt, addig a révkomáromi Selye János Egyetem és a BKF Farkasok neve mellett még egy-egy nulla állt. Ahhoz, hogy ennyire sima legyen a végkimenetel, egy igencsak szoros mérkőzés járult hozzá. A Golimpiákosz csupán egyetlen góllal – végül 5-4-gyel behúzva a találkozót – diadalmaskodott a BKF felett. Ha a pestiek ott pontot szereznek, akkor máshogy is alakulhatott volna a végeredmény, így azonban a kolozsváriak ki-ki meccset játszottak a fehérváriakkal a csoportelsőségért, ahol az utóbbi csapat nyert egy simának tűnő 5-2-vel, és százszázalékosan végzett az élen.

H.

Csapat

M

Gy

D

V

R.G.

K.G.

P

1.

Fehérvári EV

3

3

10

4

9

2.

Golimpiákosz

3

2

1

13

10

6

3.

BKF Farkasok

3

1

2

9

9

3

4.

Selye János

3

3

3

12

0

A  negyeddöntő párosítása:

BME Futsal – SZoESE Szombathely

Sepsi ’08 – Golimpiákosz

Csíki Sapientia – PTE Pécs

TF SE – Fehérvári EV

Fotó: Naszvadi Gergely Mihály

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]