SZISZ – Elsős verseny!

A Széchenyi István Szakkollégium hagyományos szakmai versenye első- és másodéveseknek ismét elrajtolt, az írásbeli fordulóra jelentkezni március 20-ig tudtok, a dolgozat leadásának határideje pedig március 27. Négy kérdés közül választhatjátok ki a legszimpatikusabbat, amiről a zsűri 3-5 oldalban várja majd gondolataitokat. A kérdéseket itt is közzétesszük, gondolatébresztőket és a Titeket segítő konzulensek elérhetőségeit, valamint a formai követelményeket a sok egyéb hasznos információval együtt a verseny honlapján találjátok. Az írásbeli forduló után a legjobbak a szóbeli fordulóban mérettetnek meg, ahol a győztesek értékes nyereményekre számíthatnak.

Részvételi szándékodat március 20-ig jelezd a választott probléma megjelölésével a ev.szisz@gmail.com címen! A kidolgozott munkákat ugyanerre a címre várjuk március 27-ig.

Választható kérdések:

  • Kimentenéd-e a bajba jutott bankokat?
  • Te hogyan szabályoznád a Kazinczy utcai romkocsmákat? Mennyit ér a csend?
  • Egy önkormányzat működésének mely részeit lehetne piaci alapon működtetni, privatizálni? Írd le egy olyan önkormányzat működését, ahol csak azok a funkciók államiak, amik szerinted semmiképpen sem lehetnek piacról megoldhatóak!
  • Hosszútávon milyen hatással van Magyarországra a külföldre történő elvándorlás nagymértékű növekedése?

Legfontosabb időpontok:
március 20.: regisztráció határideje március 27.: dolgozatok leadásának határideje
Próbáld ki magad Te is!