Nemsenkilény Börcsök Enikő előadásában

“Az autizmus az authos (önmaga) szóból származik. Minden ember önmaga. Ebből következne, hogy mindenki autista. Mivel, hogy ez lehetetlen nem értem a dolgot.” – mondja a Nemsenkilényben egy autista nő, akinek egyetlen mindennapjába nyerhetünk betekintést mi, nemmindegyemberek. Találkozhatunk rendszerezettséggel, meg nem értettséggel, szembesülhetünk őt foglalkoztató nem is egyszerű kérdésekkel, magával a rendellenességgel, a résszel és az egésszel. Börcsök Enikő átszellemülésében tehát az autizmus olyan mély mozgatórugóit ismerhetjük meg, amellyel a mindennapi életben kevéssé, sőt van, hogy egyáltalán nem találkozunk. De a darab nem merül ki a patológia megismerésében: segít beilleszkedni egy autista nő közvetlen környezetébe, ezáltal feleleveníti bennünk az empátiát, sőt még az is előfordulhat, hogy rámutat, egy-egy autista elemet még önmagunkban is hordozunk.

A Nemsenkilény november 22-én este 8 órakor várja a Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorházban (pontos cím: II. kerület Jurányi utca 1. – a Széll Kálmán tér közelében) az ELTE hallgatóit és oktatóit, amelyhez az Orlai Produkciós Iroda kedvezményes jegyet is biztosít 1740 forintos áron.
A 80 perces előadás után Börcsök Enikő a darab alkotóival egy közös beszélgetésre invitálja a résztvevőket.

Jelentkezni a fulepihenrietta@gmail.com e-mail címen, vagy bármilyen formátumban mobilon is lehet a 06304674578-as telefonszámon Fülepi Henriettánál.
Vagy csatlakozz az eseményhez a Facebookon: “Nemsenkilény Börcsök Enikő előadásában”!