Ipszilon 2014- Függőségek

A Doktoranduszok Országos Szövetsége Pszichológia és Neveléstudományi Osztálya első alkalommal rendezi meg pszichológiai témájú konferenciáját.

Az IPSZILON konferenciasorozat első rendezvényének keretében szó lesz az ismertebb függőségekről, úgy mint a koffeinfüggőségről, vagy a „klasszikus” és az újabban felbukkanó drogokról, mind a használók, mind pedig a segítő szakemberek, illetve hozzátartozók szemszögéből. Talán kevéssé ismert azonban az a tény, hogy bizonyos viselkedések is kiválthatnak függőséget: a videojátékok, a közösségi oldalak, a vásárlás vagy akár a szex is lehet addikció tárgya. Hol a határ a szenvedély és a függőség között? Mitől számít egy viselkedés patológiásnak?

Többek között ezekre a kérdésekre keressük majd a választ. A függőségek kialakulása és fennmaradása sok más pszichológiai és idegtudományi ténnyel is összefügg, amelyekből szintén érintünk néhányat. A program során két plenáris előadás, valamint 18 szekcióelőadás közül választhatnak, akik ellátogatnak a rendevényre.

A részvétel regisztrációhoz kötött. Érdemes minél hamarabb jelezni a részvételi szándékot, hiszen a férőhelyek száma korlátozott.

Regisztrálni az alábbi oldalon van lehetőségetek: https://docs.google.com/forms/d/1qFg-vf7j1WDkOAUIJNeAKctha5HhHkn6PDzj_68TK_s/viewform

További információért látogassatok el az esemény Facebook oldalára!