Hogy tudjuk, miről beszélünk! – felsőoktatási alapfogalmak intenzív kurzusa

A felsőoktatás éles politikai viták témája lett, amelyekben egyre inkább elmosódni látszik az egyetemi működést leíró szavak valós értelme. Annak érdekében, hogy tények és tárgyszerű érvek alapján fogalmazódjanak meg az eltérő álláspontok, az ELTE PPK Társadalmi Kommunikáció Kutatócsoportja a Felsőoktatási Műhely folyóirat társrendezésében szeminárium-sorozatot szervez a felsőoktatás kulcsfogalmairól. A felkért előadók és korreferálók az adott témakör elismert kutatói, többen a hallgatói mozgalom korábbi meghatározó személyiségei, a felsőoktatás-politika alakítói.

A műhelymunka nyitóalkalmán konferencia keretében mutatják be a legfontosabb felsőoktatási fogalmak jelentését, az elméleti kutatások és a gyakorlati tapasztalatok jelenlegi állását. Nem egy (bármihez képest is) „alternatív” felsőoktatási programot hirdetnek, hanem organont kínálnak egy reménybeli alapos vitához, értékválasztásokhoz a magyar felsőoktatás valódi kérdéseket rendező, hosszútávú, alapos megfontolást igénylő stratégiai átalakításában.

Egy kurzus mindazoknak a felsőoktatási polgároknak és az egyetemi eseményeket nyomon követő újságíróknak, döntéshozóknak, érdeklődőknek, akik érdemi információk alapján szeretnének érvelni és valóban megoldásokat keresnek a felsőoktatás kérdéseire!

A rendezvényeken a részvétel ingyenes, de a szakmai minőség érdekében regisztrációhoz kötött.