Gyöngyszemek a szegénységben

Gyöngyszemek a szegénységben
-Jótékonysági rendezvény az Igazgyöngy Alapítvány megsegítésére –

17:30-18:45 Pálos György Ali: Ahogy te akarod c. magyar dokumentumfilm vetítése (67’)
Magyarország egyik legszegényebb vidékén működik egy művészeti iskola, az Igazgyöngy. Élményalapú rajzolással töltik délutánjaikat olyan gyerekek, akik számára a jó lakás, a finom étel és a Balaton csak vágyálom. Kérdés, tükröződnek-e a rajzokon a gyerekek életkörülményei, s elválasztható-e egymástól a művészetoktatás és a szociális munka?
Helyszín: I. emelet, Maceszgombóc terem

19-20:30 Bukdácsoló esélyegyenlőség: beszélgetés és felolvasás a Katona József Színház színészeinek közreműködésével, amiből kiderül, hogy milyen kihívásokkal szembesül az Igazgyöngy Alapítvány munkája során, hogyan motiválhatóak a gyerekek és miért éri meg a beléjük fektetett munka minden pillanata? Hogy fordulhat elő, hogy éhezésről, tetvességről, szegénységről és szegregált oktatásról beszélgetünk, a XXI. században, Magyarországon? L. Ritók Nórával, az Alapítvány alapítójával és vezetőjével Bombera Krisztina, újságíró beszélget, miközben a Katona József színművészei (Kiss Eszter, Tenki Réka és Ötvös András) mindennapi történeteket olvasnak fel a Bukdácsoló esélyegyenlőség kötetből.
Helyszín: I. emelet, Maceszgombóc terem

21 – 23 óráig: Koncertek:

21-21:45 Palya Bea – Dés András – Lamm Dávid (jazz)
22-23h Bohemian betyars (ska-folk-punk)
Helyszín: Nagyterem

23 órakor pedig koccintunk a szervezőkkel és átadjuk a teljes bevételt az Igazgyöngy Alapítvány vezetőjének, Ritók Nórának.

Kiállítás
Április 22-ig láthatóak az Igazgyöngy Alapítvány képzésében résztvevő gyerekek képei, a Bálint ház Nagytermében. Az információs pultnál elhelyezett perselybe várjuk az Alapítvány részére felajánlott adományaikat!
Helyszín: Nagyterem

A belépő jelképes 700 Ft lesz, amit bárki kiegészíthet további adományokkal is. A bevételt teljes egészében az Igazgyöngy Alapítványnak adják át a szervezők!

A rendezvény ideje alatt a gyermekmegőrző 20 óráig tart nyitva.

További információ: www.humanamagazin.eu