Art Market Budapest 2012

2011-ben első alkalommal jött létre Közép- és Kelet-Európa nemzetközi kortárs képzőművészeti vásáraként az Art Market Budapest. Az első év sikerei, a tízezer fő feletti látogatottság, a teltházas kiállítási csarnok, az eredmények és szakmai elismerések egyértelművé tették, hogy a művészeti világnak és a széles közönségnek egyaránt igénye van egy ilyen különleges, a régió művészetére összpontosító művészeti találkozóra, amelyet a műértő és a nem szakértő látogatók egyaránt örömmel fogadnak.

Nicola Trezzi, az egyik legjelentősebb nemzetközi kortárs képzőművészeti magazin, a Flash Art szerkesztője, a Prágai Biennálé kurátora megfogalmazása szerint „az Art Market Budapest nem csupán művészeti vásár, hanem olyan találkozóhely is egyben, ahol a szakma és a látogatók megtekinthetik és megvitathatják Közép- és Kelet-Európa fejlett és szofisztikált művészetét, amely sokak számára még felfedezésre vár….”.

Az Art Market Budapest egyszerre művészeti, társadalmi és társasági esemény, amely látványos és élvezetes formában teszi a képzőművészetet könnyen hozzáférhetővé a széles közönség illetve a hazai és külföldi műértők számára egyaránt. Ez a különleges művészeti találkozó Magyarország legnépszerűbb, Közép-Kelet-Európa kiemelt és a globális nemzetközi művészeti szcéna ismert és vonzó kortárs képzőművészeti eseményeként kívánja vendégül látni a helyi és nemzetközi résztvevőket és látogatókat. Az Art Market Budapest Közép-Kelet-Európa művészeti életének meghatározó eleme, kiemelt célja a régió művészete és művészeti piaca elismertségének és fejlődésének előmozdítása, a régió képzőművészeti választéka felé irányuló belső és külső érdeklődés felkeltése és a meglévő érdeklődés magas színvonalú kielégítése. A vásár idejére Budapest 2012-ben is Közép és Kelet-Európa művészeti központjává válik.

Bővebb információ: http://www.artmarketbudapest.hu/