ÁJK Gólyatábor

2053-t írunk és a Csillagközi HÖK zászlóshajója a USS Ulpianus megérkezik a Galaktikus Törvényszék űrállomásához, hogy a kapitány tanúskodjon az általa korábban elfogott főgonosz, a Fekete Pintyő Testvériség admirálisa ellen. Csakhogy a testvériség tagjai időközben kiszabadítják a vezérüket, aki egy ősi szerkezettel, a Bambinátorral megnyitott dimenziókapun keresztül kereket old egy ismeretlen, alternatív univerzumba…

Több sem kell az Ulpianus bátor legénységnek, felkutatja a GY-Bolygón az Idő Instruktorainak nevezett bölcseket, az egyetleneket, akik ismerik a galaxisban a dimenziókapuk megnyitásának titkát. Ám a kapu így csak egy irányba nyílik, a veszélyes hajsza ezért alternatív világokon keresztül folyik: fura népeken, idegen fajokon, bolygókon, társadalmakon és történelmi helyzeteken át vezet, mert a hazatéréshez a legénységnek szüksége lesz az ősi dimenziókapu szerkezetre, ami a gonosz admirálisnál van.

Vajon melyik világban akadnak a nyomára? Kik lesznek azok, akik visszajuttatják az Ulpianus legénységét a saját világába? Segítsd te is őket!