Belvárosi kényelem

Kollégiumi cikksorozatunk utolsó állomásaként a hetedik kerületi, 170 férőhelyes Damjanich utcai Kollégiumot mutatjuk be.

A DUK tizenhat lakóegységből épül fel, amelyek egy három szobás lakás felépítéséhez hasonlítanak: a folyosóról belépve a közös légterű konyha-nappaliba jut az ember, majd egy beépített szekrényes folyosó következik, ahonnan a fürdőszoba és a WC, illetve a két háromágyas és az egy négyágyas szoba nyílik.

A lakók számára ezenkívül rendelkezésre áll egy vadiúj mosókonyha, egy tv-szoba és tanulószoba mellett egy teaház is, ahol rendezvényeket tartunk” – mondta el Mészáros Mona, a DUK-KDB elnöke.

A lakók többsége Bárczis, de laknak a DUK-ban TÓK-os és PPK-s lányok is, illetve egy-két diák a BTK-ról – az elsöprő női fölény mellett mindössze 13 fiú lakik a koliban.

A kollégium jól gépesített, mosógéppel, hűtőszekrényekkel, tűzhellyel, mikróval felszerelt; emellett az épület részben akadálymentesített, és alacsonypadlós buszokkal is megközelíthető.  A kollégium előtt jár a 70-es troli, amelyre több csomópontban, így a Kossuth téren, a Teréz körútnál vagy az Erzsébet királyné útjánál is fel lehet szállni. Szintén a kollégiumhoz közel van a 30-as busz, illetve a 75-ös troli megállója.

A belvárosi nyüzsgéshez passzol a koli társadalmi élete: a legnagyobb rendezvény a Városligeti Szüreti Mulatság, de rendeznek gólyanapokat (több napos ismerkedés a kollégiummal, a szomszédos kolikkal és egymással), vetélkedőket (társasjátékestet, főzőestet), filmklubot és adventi koszorú készítést is. A teaházban társasozásra, rendezvények lebonyolítására van lehetőség.

A sportolni vágyók a közeli Városliget nyújtotta lehetőségek mellett tudnak aerobikozni vagy zumbázni is, illetve a DUK-ban kerül megrendezésre a kollégiumok közötti kosárlabda-bajnokság.

Képek: kolhok.elte.hu

[keretes]A többi ELTE-s kollégiumról itt olvashatsz:

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]