Fergeteges hangulatban táncoltak a csillagok alatt az idei SEK-es gólyabál résztvevői

Cikkünkben a főszervező Molnár Dorottya, valamint több résztvevő is elmondja, hogyan érezte magát a rendezvényen, amelyen nem csupán az idei elsőéves, hanem a tavalyi gólyák is együtt mulathattak.

Ebben az évben nem maradt el az ELTE Savaria Egyetemi Központ gólyái számára szervezett bál, de természetesen az óvintézkedések betartása mellett tartották meg november 5-én a Haladás Sportkomplexum VIP termében. Az eseményre óriási volt az érdeklődés: a limitált számban kapható jegyek szinte azonnal elkeltek.

„A Haladás Sportkomplexum VIP terme csodálatos és elegáns helyszín volt a Bál számára. A díszítést a HBB Reklám Kuckó készítette, ami még varázslatosabbá tette a helyszínt” – mondta el kérdésünkre Molnár Dorottya, az ELTE BDPK Helyi Képviselet (HK) ösztöndíj biztosa, a Gólyabál főszervezője. Az illusztris környezet jól illett a rendezvény tematikájához – a szervezők idén a „dancing under the stars”, vagyis „tánc a csillagok alatt” téma mellett döntöttek. „Ez az ötlet már két évvel ezelőtt, az előző bál szervezésénél is felmerült. Idén Gaál Flóra tanulmányi referens több tematikát állított össze; végül a HK tagjaival szavaztunk róluk és a »dancing under the stars« nyert. A Nagy Gatsby-téma lett a második, lehet, hogy a következő bál témája már az lesz, de ez még a jövő zenéje” – árulta el Dorottya az ELTE Online olvasói számára.

Borhy László rektor jelenléte tovább emelte a rendezvény színvonalát. Képünkön Molnár Dorottya főszervező társaságában látható – Fotó: Gerencsér Evelin/ELTE Online

„Varázslatos estében volt részük azoknak, akik részt vettek az idei gólyabálon. A különleges helyszín és az ízléses dekorációk már a belépésünk pillanatában arról árulkodtak, hogy az esemény szervezői rendkívül komolyan vették a feladatukat, és mindent megtettek annak érdekében, hogy jól érezzük magunkat. Kifejezetten jó érzés volt, hogy gondoltak ránk, másodéves »gólyákra« is, akiknek a vírushelyzet miatt tavaly nem adathatott meg a bál élménye.”
(Kovács Lilla másodéves pszichológia szakos hallgató)

A rendezvényt Lenkai Nóra, az ELTE SEK rektori biztosa nyitotta meg. Beszédében kiemelte, hogy a SEK egy nagy közösség, amelynek építése minden hallgató kiemelt feladata. Hangsúlyozta továbbá a segítéSEK projekt fontosságát, ami keretein belül a Gólyabál tombolái után befolyt összeget a Fekete István Állatvédő Egyesület számára ajánlja fel az egyetemi központ vezetősége és hallgatói önkormányzata.

A rektori biztos szavait követően Borhy László, az ELTE rektora is köszöntötte a hallgatókat jó szórakozást kívánva az este további részéhez. Ez volt az első olyan SEK-es gólyabál, amin rektor úr is részt vett, ezért nagy megtiszteltetés volt a jelenléte.

Természetesen a gólyaeskü idén se maradhatott el, ami azért is volt különleges, mert a 2020. és 2021. évi gólyák is letették, hiszen előbbiek számára tavaly a vírushelyzet miatt nem lehetett bált szervezni. Góczán Pál koordinátor vezetésével minden gólya elmondta az eskü szövegét, amelyben többek között megfogadták, hogy minden programon aktívan részt vesznek, továbbá egy bulit sem hagynak ki, de persze minden reggel nyolcas órán ott lesznek.

Idén sem maradhatott el a gólyaeskü letétele – Fotó: Gerencsér Evelin/ELTE Online

A gólyaesküt követően Hajas Ádám gazdasági biztos, volt koordinátor énekelt, miközben a szombathelyi HÖK egykori és jelenlegi tagjai – Zelkó Réka és Agg Martin, Szenner Szabina és Góczán Pál, Molnár Dorottya és Lang Márk – eljárták a nyitótáncot, majd Góczán Pál felkérte Lenkai Nórát, Molnár Dorottya pedig Borhy Lászlót, ezzel hivatalosan is megnyitva az estét.

Az esemény során több hallgatói fellépő is volt: először az elsőéves tanító szakos Ihász Dominika mutatta meg a tehetségét, a vacsora alatt kellemes hangulatot biztosítva klasszikus, mindenki által ismert dalok éneklésével. Közben a Csupor Étterem igazán finom vacsorát biztosított a jelenlévők számára, és a felszolgálás is nagyon színvonalas volt. Ezúttal még éjféli virsli is várta a későn megéhezőket. Később a Savaria Cheerleaders és a SEK Dance Crew csapatokat is láthatta a tánctéren a közönség. Az est folyamán a Players zenekar szolgáltatta a talpalávalót Nérel Leonarda harmadéves tanító szakos énekesnővel, fergeteges hangulatot varázsolva a terembe.

„Leírhatatlan érzés volt fellépni a Bálon, hiszen gólyáknak énekelhettem úgy, hogy én is még csak gólya vagyok. A produkciót követően hatalmas megtiszteltetésemre – Borhy László rektor úr jelenlétében – felkérésre megismételhettem a dalokat. Csodaszép volt a díszlet, ami teljesen visszaadta a csillagos téma világát, elképzelését. A fellépők előadásai jelentősen emelték az esemény színvonalát és hangulatát; kiemelném a SEK Dance Crew már megszokott profi produkcióját, valamint Hajas Ádám előadását, aki mindig képes meglepetést okozni és megtáncoltatni a közönséget. Összességében hatalmas élmény volt a rendezvény, sok-sok emlékkel gazdagodtam általa. Nagy örömömre szolgált szerepelni a rendezvényen, és remélem, a jövőben is lesz még lehetőségem színesíteni előadásommal az Egyetem által szervezett eseményeket.”
(Ihász Dominika fellépő, elsőéves tanító szakos hallgató)

A bálkirály és bálkirálynő-választás évek óta a gólyabál hagyományos programeleme. Jelöltnek a Bált megelőző három hétben lehetett jelentkezni a szervezőknél, szavazni pedig a helyszínen volt lehetőség: minden vendég kapott egy kék és rózsaszín cetlit bálkirály és bálkirálynő felirattal, és minden jelöltnek volt egy névvel ellátott doboza – ebbe lehetett leadni a szavazatokat. Az idei év bálkirálya Mikl Tamás pszichológia szakos hallgató lett, a bálkirálynő címet pedig Vidák Anna testnevelés–gyógytestnevelés-egészségfejlesztés szakos hallgató nyerte el. A bálkirályi és -királynői korona és szalag mellett az Mjus World Resort & Thermal Park jóvoltából egy-egy két főre szóló belépővel is gazdagodtak.

„Nagyon jól éreztem magam a Bálon, jót buliztam a barátaimmal, és más emberekkel is tudtam beszélgetni. A bálkirálynői jelentkezésem úgy indult, hogy beküldtem a barátaimmal közös csoportba, mondván, valakinek indulni kéne, mert biztos jó buli. Erre ők egyhangúan azt mondták: nevezzek én, mert engem sokan ismernek és van esélyem. Kicsit noszogatni kellett, de végül jelentkeztem – szinte az utolsó pillanatban adtam le a jelentkezésem. Nem is igen gondoltam rá, de a Bál folyamán egyre többen kezdték mondani, hogy rám szavaztak, ami rettentően jól esett. Őszinte leszek: fél órával éjfél előtt szabályosan gyomorgörcsöm volt, és nemigen hittem abban, hogy ennyi emberből annyi szavazott rám, hogy nyerjek, de a barátaim folyamatosan mondogatták, hogy nyertem. Bevallom kicsit pesszimista voltam, szóval tényleg meglepetésként ért, hogy én győztem.”
(Vidák Anna bálkirálynő, testnevelés–gyógytestnevelés-egészségfejlesztés szakos hallgató)

Az idei bálkirály és bálkirálynő – Fotó: Gerencsér Evelin/ELTE Online

„Nagy élmény volt a Gólyabál. Jó volt a társaság, haverokkal pedig mindig szeret bulizni az ember. Természetesen valamennyire számítottam rá, hogy elnyerhetem a bálkirályi címet, hiszen ketten jelentkeztünk a fiúk közül, de a másik jelölt méltó ellenfél volt, így biztosra semmiképpen sem vettem a győzelmet. Az, hogy jelentkezek bálkirálynak, számomra egyértelmű volt. Ha már egyetemre járok, ki kell belőle hozni a maximumot. Nem is értem, hogy lehet kihagyni egy bálkirályi lehetőséget.”
(Mikl Tamás bálkirály, pszichológia szakos hallgató)

A tombolafelajánlásokról szólva Molnár Dorottya elmondta: „Szerencsére idén is sok tombola gyűlt össze. A gyűjtésben a BDPK HK Képviselő Testületének tagjai sokat segítettek, amiért ezúton is szeretnék köszönetet mondani. Összesen 111 tombolafelajánlás érkezett be, amiért a szombathelyi vállalkozóknak is hálával tartozunk.” A tombolákból származó bevétel pedig 208 ezer 350 forint lett, ami teljes egészében – ahogy már említettük – a Fekete István Állatvédő Egyesület támogatására lesz felajánlva. „Ez nemcsak egy gólyabál volt, hanem egyúttal egy jótékonysági est is” – hangsúlyozta Dorottya.

„Egy ilyen neves és fontos eseményt, mint az ELTE SEK gólyabál, nagy felelősség megrendezni. A szervezés folyamán sok akadályba ütköztünk, de úgy érzem, a lehető legjobbat hoztuk ki a lehetőségeinkből. Azt biztosan megtanultam, hogy lehetetlen nem létezik, és hogy az ELTE SEK HÖK csapata bármit megtesz azért, hogy minél jobb élményt adhasson a hallgatóknak! HÖK-ösként a mottóm az, hogy a Hallgatói Önkormányzat a hallgatókért van, azaz mindig arra törekszünk, hogy életre szóló élményeket adhassunk az egyetemi évekhez. Remélem, hogy ez sikerült a Gólyabálon. Nagyon büszke vagyok arra, hogy a rendezvény jól sikerült, és csak azt tudom kívánni, hogy a következő bál is legalább ilyen jó buli legyen!”
(Molnár Dorottya főszervező)

Kiemelt kép: a Savaria Cheerleaders csapata – Fotó: Gerencsér Evelin/ELTE Online

Gerencsér Evelin galériája

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]