A VIII. ELTE Alumni Kupa

Az ELTE Alumni Szervezet, az ELTE Sportiroda és a BEAC 8. alkalommal rendezte meg az Alumni Kupát a Bogdánffy úti sporttelepen. A remek hangulatú kispályás torna célja az egyetemi sportélet népszerűsítése, kapcsolatok kiépítése az egyetem és a volt hallgatók között, valamint az ELTE Alumni-rendszer bemutatása volt.

Péntek délután öt órakor vette kezdetét a nyolcadik Alumni Kupa. A tornán 12 csapat képviseltette magát, akiket 2 × 6-os csoportba osztottak be, majd egyszerre két pályán mérhették össze tudásukat a 2 × 10 perces mérkőzéseken. A torna nagyszerű hangulatban indult, és hál’ istennek ezt végig sikerült is megőrizni. A csapatok – igazi öregdiákokhoz méltóan – végig sportszerűen játszottak, a kisebb összeszólalkozásokat gyorsan sikerült tisztázni. A csoportokból az első három csapat jutott tovább, a csoportelsők rögtön az elődöntőbe, a másodikok és a harmadikok pedig a negyeddöntőbe.

Az A csoport második LSO a B csoport harmadik Körömpasszal csapott össze. A Körömpassz végig uralta a meccset, az első félidőben már 1-0-ra vezetett, majd a másodikban lőtt még kettőt. A végére szépített az LSO csapata, de a Körömpassz megérdemelten jutott tovább. A másik negyeddöntőn a B csoport második FC. Laby mérkőzött meg az A harmadik Elhagyott Tanegyég-gel (E.T.). A végig kiegyenlített meccsen hiába vezetett az E.T. kétszer is, végül 2-2 lett a meccs vége, így aztán büntető párbajban dőlt el a továbbjutás. Két-két hatost mindkét csapat berúgott, az Elhagyott Tanegység a harmadikat, ám az FC. Laby csak a kapufáig jutott, így ők estek ki.

Rögtön a két (párhuzamosan játszott) negyeddöntő után jöhettek az elődöntők. A fáradt Elhagyott Tanegység az A csoport első helyezettjével, a félelmetes címvédő Berugosz csapatával került szembe. Ők már a csoportmeccsek alatt összecsaptak, akkor a Berugosz 3-0-ra nyert. Túl sok esélyt most sem adtak, a meccs inkább macska-egér harcra emlékeztetett. Már a félidőben 3-0 volt, majd rögtön a második elején 4-0. A végére a kitartóan küzdő E.T. lőtt két becsületgólt, ám a Berugosz így is megérdemelten jutott a döntőbe. A párhuzamosan futó ELTE Retro–Körömpassz meccs is úgy tűnt, hogy hozza a papírformát. Ők is játszottak már egymással a csoportban, ott a Retro 3-1-re nyert. Most is hasonló volt a forgatókönyv, a félidőben 3-1 volt, majd rögtön a fordulás után már 4-1 volt az állás. Innentől mindenki azt hihette, lefutott a meccs, ám a Körömpassz nem adta fel. Pár perc múlva már 4-2 volt, majd 2 perccel a vége előtt egy büntetőből 4-3 lett. A Körömpassz nagyon hajtott az egyenlítésért, de egy kontra után a Retro végleg eldöntötte a meccset, 5-3-mal jutva a döntőbe.

A bronzmeccsen a borzalmasan fáradt Elhagyott Tanegység nézett farkasszemet a szintén borzalmasan fáradt Körömpasszal. A meccset ez a tényező jelentősen befolyásolta, a meccs inkább emlékeztetett az állófocira. Az E.T. már 2-0-ra vezetett, ám a hősiesen küzdő Körömpassz nem adta fel, egalizált, majd az utolsó percben bevitte a győztes találatot, ezzel elnyerve a harmadiknak járó egy üveg pezsgőt.

A Bronzérmesek

A bronzérmesek

A döntő nem a legizgalmasabb meccs volt a tornán, mindkét csapat taktikusan játszott. A címvédő Berugosz többet veszélyeztetett az elején, de nem sikerült gólt lőniük. A Retro a második félidőben átvette az irányítást, és meg is szerezték a vezetést egy komikus góllal. Innentől a Berugosz kitámadt, amit a Retro kihasznált, és egy gyors kontrával bevitték a kegyelemdöfést, és elhódították a kupát.

a győztes csapat

A győztes csapat

 

 

A torna legjobb játékosa a berugoszos Vadászi Eduárd lett, a legjobb kapus Páli István (szintén innen), a gólkirály pedig a korán kieső Dunai András lett az LSO csapatából.

Összességében szerintem remek torna volt, én abszolút kedvet kaptam hozzá, hogy ha egyszer Alumni-tag leszek, jelentkezzem. Jövő decemberben is megrendezésre kerül, én csak javasolni tudom mindenkinek!

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]