Egy jó Spielberg–Hitchcock-kombó? – Idén is lesz ELTE Filmnap

Idén is megrendezik az ELTE Filmnapot! A március 24-én tartandó eseményen hat filmet vetítenek egymás után a Bem moziban, a téma a VÉR. 

Képtalálat a következőre: „psycho”

Az ELTE-sek beveszik a Bem mozit szombaton, 12 órányi tömény filmezés, az eseményről a következő tájékoztatást írják a szervezők a Facebookon:

Idén az ELTE Filmnap az eddigiektől eltérő formában kerül megrendezésre. A 24 órás filmvetítés koncepcióját természeti és egyéb csapások miatt kényszerültünk elhagyni ebben az évben, de nem hagyunk titeket többórás moziélmény nélkül!

A program 11 órakor kezdődik Henry Selick rejtélyekkel teli animációs alkotásával, a Coraline és a titkos ajtóval. A folytatásban megnézhető Az ember Gyermeke Alfonso Cuarontól, utána pedig a program „húzóneve”, a Psycho következik Hitchcocktól a mindig zseniális Anthony Perkinsszel. Ezután vetítik A cápát, majd John Carpentertől A dolog című filmet. A napot pedig – vidámabb vizekre evezve – a Haláli hullák hajnala zárja Edgar Wright rendezésében.

Idén ugyan nem lesz huszonnégy órás a filmnap, ettől függetlenül garantálják a jó hangulatot, ami a horrorfilmek vetítése által igazi érzelmi hullámvasútnak ígérkezik. Nem érdemes lemaradni róla!

Jegyeket a helyszínen is válthattok, illetve egyéb információkért keressétek a Facebook-eseményt. Gyertek, ünnepeljük együtt a filmeket!

 

Képek forrása: az ELTE Filmnap Facebook-oldala; IMDb

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]