Filmajánló – 2019 második felének nagy durranásai

Reméljük, emlékeztek még a filmajánló cikkünk első részére, amely 2020 első felének várható filmjeiből szemezgetett nektek. A kialakult helyzet miatt azonban most nem 2020 kasszasikereit hoztuk el nektek, hanem visszaemlékezünk 2019 második felének felejthetetlen mozifilmjeire.

Ebben a cikkben augusztustól decemberig mutattunk volna be nektek néhányat a 2020-ban megjelenő filmek közül, viszont a koronavírus okozta korlátozások miatt a filmiparnak is szünetelnie kellett. Ennek ellenére nem szerettünk volna titeket filmajánló nélkül hagyni, így ha velünk tartotok, 2019 második felében megjelent filmek közül szemezgetünk nektek, amiket szerintünk érdemes megnézni.

2019 augusztusa nem kedvezett azoknak, akik szeretnek bújócskázni, hiszen az Aki bújt címet viselő amerikai thriller megmutatta, hogy ez a játék nem feltétlenül móka és kacagás. A film főszereplője, Grace – akit a sokak által szeretett Samara Weaving alakított – beházasodik a társasjátékok értékesítéséből meggazdagodott Le Domes családba, ám ehhez a nászéjszakán részt kell vennie a família tradicionális szeánszán, ami egy bújócska a birtokon. Grace a játék hallatán először nagyot mosolyog, később viszont rá kell döbbennie, ha elkapják, akkor meg is ölik.

Forrás: hu.ign.com

A vélemények megosztóak a filmmel kapcsolatban, sokan ugyanis nem értékelik a thrillerben megjelenő humoros jeleneteket, mások viszont pont ezekért a pillanatokért imádják. Ha felkeltette az érdeklődéseteket, nézzétek meg az előzetesét!

Szeptember egyértelműen a Rambó-filmek szerelmeseinek hónapja volt, ugyanis 19-én kezdték el vetíteni Magyarországon az ötödik részt, amely az Utolsó Vér címet viseli. Sylvester Stallone, azaz mindenki Rambója visszatért szülőföldjére, Amerikába, hogy egy farmon békében élhessen, de a háború emlékei még mindig kínozzák. Azt hitte, már soha többet nem kell fegyvert ragadnia és végre békében élhet, ám fordult a kocka. Fogadott lánya a mexikói emberkereskedők kezébe kerül, ezért felkerekedik, hogy minden áron visszaszerezze.

Forrás: port.hu

Mint minden filmet, amiben szerepel Sylvester Stallone, ezt is óriási lelkesedéssel várta a nézőközönség. A filmet egyértelműen annak a nemzedéknek készítették, akik a híres színésszel együtt ráncosodtak meg, és szerencsére nem is kellett csalódniuk. Az Utolsó Vér büszkén állhat be a Rambo-filmek sorába, hiszen óriási sikert aratott. Biztosak vagyunk benne, hogy nincs olyan ember, aki a trailert látva ne szeretné megnézni a filmet, kattintsatok rá ti is!

Ha a ’90-es évek végén születtetek, biztosan ismeritek A galád családot, elterjedtebb nevén az Addams Familyt. A Charles Addams karikaturista által létrehozott képzelt család felejthetetlen emléket okozott mindenkinek, aki csak látta a három film valamelyikét. 2019 októberében pedig a rajongók biztosan rendkívül izgatottak voltak, hiszen Gomez és famíliája visszatért, mégpedig egy animációs film keretein belül.

Forrás: filmek.s9.hu

Ugyan ez a család már kevésbé galád az emlékezetünkben élőhöz képest, de az élmény ugyancsak felejthetetlen. Szeretnétek Wednesday-t rózsaszín csattal a hajában látni? Akkor ezt a filmet nem hagyhatjátok ki!
Amennyiben még nem vagytok biztosak benne, hogy látni szeretnétek a legújabb Addams Familyt, nézzétek meg a trailert, garantáltan meggyőz mindenkit!

Arendelle királyságára biztosan mindannyian emlékeztek, hiszen az egész világ Elsának szurkolt, hogy sikerüljön kordában tartania különleges képességét, a jég megbűvölését. A Jégvarázs belopta magát a gyerekek és a szülők szívébe is, így hát nem csoda, hogy szántak neki folytatást. 2019 novemberében kezdték el vetíteni Magyarországon a második részt, amiben Elsa hívogató hangokat hall. A már jól ismert csapat – Elsa, Anna, Olaf, Kristoff és rénszarvasa – útnak indul, hogy kiderítsék, mit is hall a királynő valójában. Útjuk egy titokzatos rengetegbe vezet, ahol további bonyodalmak kíséretében a két lány megtudja az igazságot a szüleiről.

Forrás: onlineteljesmayar-hu.over-blog.com

A Jégvarázs 2 sokkal több dalt tartogat a közönség számára az első résznél, de higgyétek el, vétek lenne kihagyni Kristoff saját számát!
Ha felcsigázott az ízelítőnk, ajánljuk az előzetest és természetesen a filmet is!

Ki ilyen, ki olyan indokból ugyan, de sokan várták már, hogy vége legyen a Star Wars-trilógiának. Decemberben így hát mindenki nagyon örülhetett, hiszen karácsonyi ajándékként eljött a várva várt pillanat, kiadták a Csillagok háborújának kilencedik, egyben befejező részét.
A Skywalker korában ismét összecsap az Ellenállás az Első Renddel, valamint véget ér az ősi konfliktus is a sith és a jedi rend között.

Forrás: hu.ign.com

A film megosztó volt a kritikusok körében, a páratlan színészi játék és John Williams jól megkomponált zenéi mellett sokan hiányolták a kreativitást, és úgy vélték, hogy nem megfelelő folytatása Az utolsó Jedik által jelölt témának.
Így aztán a Skywalker kora a legtöbb kérdésre választ ad, viszont a rajongók egy része ezzel nem feltétlenül elégedett. Akárhogy is, a film szép búcsút vesz a már 42 éve futó történettől, és többek között három kategóriában jelölték Oscar-díjra.
Mindenképpen ajánljuk, hogy nézzétek meg a filmet. Ha kezd titeket is felcsigázni a Star Wars lezárása, lessétek meg a trailert!

Reméljük, hogy sikerült egy kis kárpótlást adnunk nektek moziélmény terén; ha nem tudjátok, mit nézzetek, szemezgessetek a listánkból!

 

Kiemelt kép: syfy.com

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]