Április 11-én Béres József ad elő az ELTE Sikerek c. sorozatban

2017 májusában indult az ELTE Alumni Központ szervezésében az „ELTE Sikerek” c. előadássorozat, amelyen hírneves, ELTE falai közül kikerült alumnusok beszélnek munkájukról, sikereikről és ELTE-s kötődéseikről. A következő előadó Béres József vegyész, a Béres Gyógyszertár Zrt. elnöke.

A tudásmegosztási előadássorozatot az Aula Magnában szerdai esti időpontokra szervezik. Az Alumni Központ munkatársai szeretnék továbbra is, ha a rendezvénysorozat elősegítené, hogy az egyetemen végzettek közössége erősödjön, ezzel hozzájárulva az ELTE szellemiségének növeléséhez. Az előadók olyan sikeres, elismert egykori ELTE-s hallgatók, akik személye és munkája példaértékű és inspiráló lehet. Az előadó alumnusok nemcsak a szakmai pályájukról, hanem egykori egyetemi emlékeikről, mestereikről is mesélnek, illetve arról, milyen szerepet tölt be az ELTE későbbi szakmai sikereiben. Az előadások után lehetőség van kérdések feltevésére is.

A szerda esti rendezvényekre szeretettel várják az érdeklődő ELTE-diplomásokat, a jelenlegi hallgatókat, oktatókat és mindazokat, akiknek a téma, illetve az előadó felkelti az érdeklődését, és szívesen mélyítené tovább ismereteit változatos területeken.

A sorozat védnökei: Borhy László rektor; Scheuer Gyula kancellár; Berend T. Iván tiszteletbeli védnök, az MTA korábbi elnöke; Hudecz Ferenc fővédnök, az Egyetem korábbi rektora (2006–2010), akinek rektorsága alatt hozta létre az ELTE Szenátusa az Alumni Szervezetet.

A sorozat nagy érdeklődéssel indult, a nyitóelőadást Lovász László Széchenyi- és Bolyai-nagydíjas matematikus professzor, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke tartotta 2017. május 17-én. Az előadás címe Gráfok és hálózatok: a gimnáziumtól a Microsoftig, avagy a játéktól a tudomány paradigmájáig volt. Recenziókat itt és itt olvashat róla.

A következő előadást Tölgyessy Péter, a Magyar Köztársasági Érdemrend nagykeresztjével  kitüntetett alkotmányjogász, politológus tartotta. Erről itt olvasható beszámoló.

A harmadszor Persányi Miklóst, a Fővárosi Állat- és Növénykert főigazgatóját hallgathattuk. Részleteket itt olvashatsz.

A negyedik alkalommal Nagy Tímea kétszeres olimpiai bajnok párbajtőrvívó, a Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesületének tagja adott elő, beszámoló itt látható.

Az ötödik ELTE Sikereken Lackfi János József Attila-díjas költőé volt a szó, erről pedig itt olvasható az ELTE Online tudósítása.

2018. április 11-én 18.30-tól az Aula Magnában Béres József lesz az ELTE Sikerek vendége. Dr. Béres József az ELTE vegyész szakán 1977-ben szerzett diplomát. Tizenkét évig volt az MTA Központi Kémiai Kutató Intézetének munkatársa. 1981-ben egyetemi doktori, 1986-ban kandidátusi címet szerzett. 2011-ben a Nyugat-magyarországi Egyetem címzetes egyetemi tanári címet adományozott neki. 1989-ben édesapja munkásságát támogatandó, a rendszerváltást követően elsők között megalakuló Béres Részvénytársaságban kezdett dolgozni. A Béres Csepp gyártására és forgalmazására szerveződött társaság tudományos igazgatójaként aktív szerepet játszott a vállalat elindításában, majd felépítésében. A Béres Gyógyszergyár ma hazánk legnagyobb magyar tulajdonban lévő gyógyszergyára, melynek 2006-tól elnöke. Béres József előadása mottójául a következőt adta meg: „Tudatosság, értékközpontú élet és a másik ember segítése – örömet és értelmet ad életemnek.”

A rendezvény ingyenes, de az esemény a terem korlátozott befogadóképessége regisztrációköteles!

Plakat_ElteSikerek_Beres_J_k

 
További információk itt: https://www.facebook.com/events/1725608797508727/

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]