Filmajánló 2020-ra – 1. rész

Egy új év mindig sok újdonságot tartogat számunkra – így van ez filmek terén is. Ezúttal rendhagyó filmajánlóval készültünk nektek: most nem a már előző években levetített filmek közül szemezgettünk nektek, hanem az idén mozivászonra kerülő alkotások közül válogattunk ki júliusig minden hónapra egyet, amit érdemes lehet megnézni 2020-ban.

Aki kicsit jártas a filmek világában, könnyen felcsillan a szeme annak hallatán, hogy az általunk februárra kiemelt film, A láthatatlan ember forgatókönyvírója Leigh Whannell. Több Fűrész-filmnek, valamint az Insidiousnak is producere, forgatókönyvírója ő, ez a tény pedig mindenképp jó ajánlást ad. A film története is rendkívül érdekesnek ígérkezik. A főszereplő, Cecilia (Elisabeth Moss) párkapcsolata egyre félelmetesebbé kezd válni tudós barátja, Oliver Jackson-Cohen (Adrian Griffin) erőszakossága miatt, éppen ezért elszökik. Később azt a hírt kapja, hogy a férfi meghalt, és mindent ráhagyott. A nő természetesen gyanakodni kezd, majd furcsábbnál furcsább dolgok történnek. Úgy érzi, mintha volt párja láthatatlanságba burkolózva figyelné őt…

A trailert ide kattintva tudod megnézni.

Forrás: filmek2020.hu

Március – és talán a 2020-as év – sokak által legjobban várt filmjével folytatódik a sor. Az oroszlánkirály után a Walt Disney ezúttal a címszereplő Mulan történetét filmesítette meg.

A történet talán már mindenkinek ismerős: Kína császára elrendeli, hogy minden férfinak kötelező bevonulni a hadseregbe, Mulan (Yifei Liu) pedig az idős apja védelmének érdekében úgy dönt, hogy férfinek álcázva magát részt vesz a háborúban. A Disney-mese után minden bizonnyal érdekes lesz megfilmesítve, dalok nélkül látni a történetet.

A trailert ide kattintva tudod megnézni.

Forrás: bustle.com

Április kiválasztott filmje, a Nyúl Péter 2. – Nyúlcipő igazán jó moziprogram lehet azok számára, akik az első részt már látták és szerették. A nyulak kalandja folytatódik Thomas (Domhnall Gleeson) és Bea (Rose Byrne) esküvőjén is, az izgalom pedig csak fokozódik, mikor Nyúl Péter megismer egy öreg csibész nyulat, aki az apukája régi cimborája.

A trailert ide kattintva tudod megnézni.

Forrás: medium.com

A filmek sora ismét egy mesével folytatódik: májusban vetítik a mozikban ugyanis a Scooby animációs filmet. A Hanna-Barbera amerikai rajzfilm stúdió legismertebb produkcióját hosszú éveken keresztül láthattuk a TV-ben, majd élőszereplős mozifilmet is készítettek belőle, viszont ez az első alkalom, mikor animációs mozifilmként láthatjuk. És hogy miről fog szólni? A lelkes Scooby-Doo rajongók végre megtudhatják, hogyan is ismerkedett meg egymással Bozont (Will Forte) és Scooby (Frank Welker), a két jóbarát.

A trailert ide kattintva tudod megnézni.

A kiválasztott filmek sorából nem lehet kihagyni a Pesti balhét, a júniusban megjelenő magyar vígjátékot. Szereplője többek között Petrik Andrea, Szabó Simon, Mészáros Béla, na meg megannyi híres színészünk. A történet Marcellről (Mészáros Béla) és baráti társaságáról szól, akik egész gyerekkorukban csintalanságaikról voltak híresek, s nincs ez másképp felnőttként sem: egy festményt szeretnének becsempészni egy rendkívül neves árverésre, s csak később jönnek rá, milyen komoly és nehéz dologba is vágták a fejszéjüket valójában.

A trailert ide kattintva tudod megnézni.

Forrás: hetediksor.hu

Júliusban sok más érdekes film mellett figyelmetekbe ajánljuk a Dzsungeltúrát Dwayne Johnson, Emily Blunt, valamint Jesse Plemons főszereplésével. Egy rendkívül izgalmas 1920-as években játszódó kalandfilmnek nézünk elébe, melyben Frank Wolf (Dwayne Johnson) hajóskapitányként egzotikus kalandokra viszi a gazdag és kiváncsi turistákat. Egyszer csak egy félelmet nem ismerő kalandornő, Lily Houghton (Emily Blunt) bérli ki Frank hajóját, hogy megtaláljon egy gyógyító erejű, misztikus növényt. A kalandot nehezíti, hogy a csodaszert más is meg szeretné szerezni. A film érdekessége még, hogy párhuzamba lehet hozni a januárban vetített, Dolittle című filmmel, ahol Robert Downey Jr. szintén egy rejtélyes szigeten lévő fát keres, melynek virága mindent meggyógyít.

A trailert ide kattintva tudod megnézni.

Forrás: promotions.hu

A filmajánló itt véget ér ugyan, de ne aggódjatok, nemsokára újabb cikkel jelentkezünk, melyben augusztustól decemberig ugyancsak elhozzuk nektek az általunk kiválasztott filmeket. Reméljük, találtatok közöttük kedvetekre valót, és sok jó moziélményben lesz részetek idén is!

 

Kiemelt kép: worldofflossy.com

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]