Mi van akkor, ha ellopják az irataidat?

A szerencsésebbek még nem élték át azt a csapást, de mi van akkor, ha mégis megtörténik? Egy új változás sokkal egyszerűbbé teszi nyártól a mostani adminisztrációs szenvedést.  Persze felmerül a kérdés, hogy ha most veszítjük el az iratokat, akkor mi van? A világ nem áll meg, vagy egy kicsit azért mégis?

Pár órába biztosan beletelik, mire mindent elintézünk. Mert ha mindenünket ellopják, azokat egyesével kell bejelenteni az illetékes szerveknél. Ez elég idegőrlő lehet, főleg ha a teljes pénztárcánkat ellopták, persze kivéve, ha valakinek a sorban állás egy különleges hobbi. Legtöbben viszont nem így vagyunk ezzel.

De ennek, reméljük, vége, mert július 1-től elég csupán egy hatóságnál bejelenteni  a változásokat. Kedden fogadta el az Országgyűlés a kormánynak a közigazgatási bürokráciacsökkentés folytatásáról szóló indítványát. Lázár János javaslatát az adminisztrációs terhek csökkentéséről összesen 134-en támogatták, 34 ellenvoks volt és 6 tartózkodás.

Ezentúl tehát, ha megtörténik ez a balszerencse, akkor legalább nem kell kígyózó sorok között töltenünk 1-2 napot, hanem pusztán egy szervnél kell azt bejelenteni, az pedig továbbítja az információt a többi érintett hatóságnak. Addig is inkább figyeljünk oda az iratokra (is), és ha leszállunk mondjuk a buszról, mindig nézzük meg a helyünket, hátha ott hagyunk valamit – sok bosszúságtól megmenthet néha ez az egyszerű praktika.

Forrás: Index

Kép: szolnokinaplo.hu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]