Hallgatói Közösség – a következő év programja

Ma 11 óráig lehetett leadni az EHÖK elnöki pályázatokat, az elnökválasztó Küldöttgyűlésre szeptember 18-án kerül sor.

Ahogy arról korábbi cikkünben beszámoltunk, a Küldöttgyűlés szeptember 18-án 17 órakor a BTK Kari Tanácstermében ismét elnököt választ az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat élére.

Az elnök-jelöltek – akiket a kari hallgatói önkormányzatok javasolhatnak – ma 11 óráig az ELTE EHÖK irodában nyújthatták be pályázatukat, melyben mandátumuk idejére szóló elképzeléseiket kellett bemutatni.

A rendelkezésre álló határidő végig egy elnöki program érkezett “Hallgatói Közösség” címmel, mely a jelenlegi elnök, Zaránd Péter és kabinete következő évre vonatkozó céljait, javaslatait tartalmazza. A program itt olvasható: ehok_elnoki_es_kabinet_program_2014_2015 ZARAND_PETER

A Küldöttgyűlés az elnöki programot meghallgatja, majd a tanácskozási joggal rendelkező személyek, azaz a Küldöttgyűlési tagok, az EHÖK tisztségviselői, és az EHÖK elnök által meghívott személyek kérdéseket tehetnek fel.

Az elnökválasztás akkor érvényes, ha a jelölt a leadott szavazatok több mint felét megkapja. Az elnököt a Küldöttgyűlés egy évre választja. Az új mandátum a korábbi elnök mandátumának lejártát követő napon, azaz október 6-án keletkezik.

Az elnökválasztó Küldöttgyűlés minden egyetemi polgár számára nyilvános.

 

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]