Így használd ki a diákkedvezményt!

A megújult diákigazolványokkal 5-50 százalékos kedvezmények vehetők igénybe több mint ezer helyen az országban.

A diákigazolványokat éttermekben, színházakban, fitness stúdiókban ugyanúgy elfogadják, mint közlekedés vagy múzeumlátogatás során. A Diákkedvezmény Nonprofit Kft. az országban több mint ezer elfogadóhelyet gyűjtött össze, melyek általában 5-50 százalékos kedvezményeket biztosítanak.

A Diákkedvezmény Nonprofit Kft. a www.diakkedvezmeny.hu oldalon feltűntette az elfogadóhelyek listáját, mely egy ingyenes alkalmazás segítségével okostelefonon és tableten is elérhető, illetve letölthető Androidra és iOS-re is. Ez lehetőséget nyújt arra, hogy a diákok rákeressenek a közeli elfogadóhelyekre, és arról is tájékozódhatnak, milyen kedvezményt vehetnek igénybe az adott helyen. Továbbá minden szükséges információ megtalálható a diákigazolvány igénylésétől a külföldi kedvezmények igénybevételéig, így az applikáció a ponthatárok meghúzása után a felsőoktatásba kerülő új diákoknak is nagy segítséget jelenhet az igazolvánnyal kapcsolatos ügyintézésben és lehetőségeik megismerésében.

Az új diákigazolványokon már szerepel a “European Youth Card Association” (EYCA) logója, így nemzetközi diákigazolványok is egyben, mivel a magyar diákok számos európai országban élhetnek a nemzetközi szervezet által biztosított kedvezményekkel. Ezzel szemben a régi típusú, azaz a 2012 előtt kiadott diákigazolványok külföldön nem érvényesíthetők, azokra csak a Magyarországon igénybe vehető kedvezmények vonatkoznak, de a 2012 előtt kezdett diákok is kiválthatnak új típusú diákigazolányt.

Forrás: MTI

Kép: richpoi.com

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]