STRAND – Nagyon Zene Fesztivál

A tavaly befutott fesztivál egy hónap múlva újra megnyitja kapuit! Mitől nagyon zene? Cikkünkből kiderül.

A 2013-ban elsőként megrendezett STRAND – Nagyon Zene Fesztivál Zamárdiban akkora sikernek örvendhetett, hogy idén nyáron ismét négynapos koncertsorozattal várják a fesztiválozókat. Horváth Vanda, a Petőfi Rádió főszerkesztője elmondta, ahogy a szlogenből is érződik, a STRAND fesztivál célja, hogy a Petőfi Rádióban számaikkal gyakran előforduló előadókat közelebb vigyék a hallgatókhoz azzal, hogy a Balaton partján, Zamárdi szabadstrandján a fesztiválon színpadra állítják őket.

A szervezők a tavalyiakhoz hasonlóan idén is azért igyekeztek, hogy a zenei paletta minden árnyalatát felvonultassák a színpadokon. Elsőként a Parov Stelar Band-del sikerült egyezségre jutniuk. A rajongóknak már  csak azért is érdemes a STRANDon meghallgatniuk őket, mert a bandának 2014-ben ez az egyetlen nagykoncertje lesz Magyarországon.

John Newman fanjai is örülhetnek, hiszen a brit popsztár az idei világkörüli turnéjába szúrta be a balatoni, egyben első hazai fellépését.

A Knife Party 2013-as VOLT fellépésük során megannyi új követőre tettek szert, ennek örömére hamarosan újabb fergeteges koncertre számíthatunk tőlük Zamárdiban.

Az itthon nagy népszerűségnek örvendő Dub FX ismét hazánkba látogat, hogy a STRAND fesztiválon jegyesével, Flower Fairy-vel az oldalán szórakoztassa a nagyérdeműt.

A DJ-k sorát bővíti Wilkinson is, akitől pörgős és lendületes számokkal teli estét remélhetünk.

A STRAND nem is lehetne hű célkitűzéséhez, ha nem vonultatná fel a kedvenc magyar előadóinkat. A fesztivál nyitónapján a 25. születésnapját ünneplő Tankcsapda ünnepi koncertjének ad otthont. A magyar rockzene ikonjai egy teljes életművet bemutató nagykoncerttel készül a hűséges rajongótáborának. Augusztus 20-án a Tankcsapdán kívül az Ivan and The Parazollal és a Mary PopKids-zel is találkozhatsz a Papa Roach előtt. Augusztus 21-én, csütörtökön, színpadra lép a Kaukázus, a 30Y és a Brains is, pénteken és szombaton pedig a magyar előadókat többek között a Punnany Massif, a CopyCon, az Irie Maffia és a Quimby képviseli.

Forrás: strandfesztival.com

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]