Ingyenes élményinformatika kurzus indul az ELTE Informatika Karán. Tudj meg többet és csatlakozz Te is!

A pandémia következtében bevezetett távoktatás, home office és egyéb online munkaformák gyakorlatban is bebizonyították azt a régóta hangoztatott axiómát, hogy mennyire fontos alapkompetencia napjainkban a magabiztos digitálistechnológia-használat. Nehézségeid akadnak a digitális feladatok megoldása során? Kedvet kaptál az informatikatudásod pallérozásához? Vagy szimplán csak szeretnél gyakorlatot szerezni, új dolgokat elsajátítani? Akkor jelentkezz az ELTE Informatika Karán induló ingyenes élményinformatika képzésre, amit cikkünkben is ismertetünk. Püski Bianka cikke.

A legfontosabb kérdés talán: kinek ajánlott jelentkezni a programra? Tanároknak, középiskolásoknak, egyetemi hallgatóknak, szülőknek, nagyszülőknek. Egyszóval bárkinek, aki szeretné alaposabban megismerni a digitális technológiát. Mit értünk megismerés alatt, miről lesz szó a kurzus során? A teljesség igénye nélkül az informatika olyan hasznos aspektusaival ismerkedhetsz meg, mint a videószerkesztés, 2D animáció, 3D modellezés, AR-, QR-, VR-élmény, mobilapplikációk és egyéb, tanulásban hasznos digitális eszközök.

Mennyire kell átcsoportosítanod az időbeosztásodat a kurzuson való sikeres részvételhez? Túlzás nélkül mondhatom, hogy semennyire, hiszen a kurzus aszinkron, így a saját tempódban, elfoglaltságaidhoz mérten haladhatsz az anyaggal. Sőt, mivel a kötelező bemutatkozó és általános élményinformatika modulok abszolválása után különféle modulok közül szabadon választhatsz, magát a tematikát is saját preferenciádnak megfelelően állíthatod össze. Természetesen nem engedik el teljesen a kezedet a kurzus szervezői, ugyanis bármikor lehetőséged nyílik konzultálni a modulok Fórum részében, valamint péntek délelőttönként interaktív webináriumot és aktivitásokat is szerveznek az Informatikai Kar T@T kuckójából. Egy-egy modul elvégzése összességében körülbelül 4-6 órát vesz igénybe, melyből a törzsanyag áttekintése körülbelül egy óra, ezen felül a gyakorlati feladatok elvégzése egyénenként változó lehet. A kurzus bármikor befejezhető a zárómodul elvégzésével és visszajelzés adásával, ami után a résztvevő oklevelet kap.

Jelentkezni június 10-éig lehet az alábbi linken, fontos azonban kiemelni, hogy a kurzushoz menet közben is csatlakozhatnak azok az érdeklődők, akik rendelkeznek alapszintű számítógépes tudással. Amennyiben szeretnél további információt szerezni a kurzusról, nézd meg az alábbi, ezen a linken is elérhető videót, vagy látogasd meg az alábbi weboldalt.

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]