Kutatásmenedzsment kurzus indul az ELTE-n

PhD-hallgató vagy éppen fiatal kutató vagy az ELTE-n? Amennyiben kutatói pályára készülsz, a szaktudásod mellett szükséged lesz olyan menedzseri kompetenciákra, mint sikeres projekttervezés, kutatási (rész)eredményeid prezentálására piacra kerülésének modellezése illetve elősegítése érdekében. Ezek olyan kompetenciák, amelyek elengedhetetlen részei a sikeres kutatómunkának, azonban kevés platform nyílik ezen készségek fejlesztésére vagy éppen trenírozására. Amennyiben úgy érzed, szükséged lehet az említett képességeid pallérozására, olvasd el az ELTE Innovációs Központja által meghirdetett, Kutatásmenedzsment képzésről szóló összefoglalónkat! Püski Bianka cikke.

Miért érdemes belevágni a képzésbe? A kurzus keretein belül megvalósuló modulok elvégzése hozzásegít ahhoz, hogy kutatói pályád során eredményesen tudj részt venni a különböző kutatóhelyek, innovációs vállalkozások vagy intézmények által megvalósított projektekben. Hogyan néz ez ki a gyakorlatban? A képzésen elsajátított elméleti ismeretanyag alapján el kell készítened egy önálló kutatási tervet, amely a folyamatban lévő kutatásaid eredményeire alapozva segítheti a kutatásod piacra kerülését, illetve annak modellezését. A folyamat során az oktatók iránymutatásaikkal, tapasztalatokkal segítik a munkádat.

A képzés június 25. – július 16. között zajlik, és érdemes mihamarabb jelentkezni, ugyanis a résztvevők lehetséges, maximalizált létszáma 20 fő, a helyeket pedig a jelentkezési sorrend alapján töltik fel. A jelentkezésnek egyetlen kritériuma van, hogy releváns kutatási tapasztalattal rendelkezz. Jelentkezni június 16-áig tudsz az ELTE Innovációs Központnak küldött e-mailben. A kurzus teljesen ingyenes, hiszen forrását az „ELTE Innovációs Ökoszisztémájának fejlesztése az ipari elvárásokkal összhangban” című pályázat biztosítja.

Amennyiben szeretnél a kurzusról többet megtudni, az alábbi linken, illetve az ELTE Innovációs Központnál telefonon (+36 1 411 6500/3156) tudsz érdeklődni.

A kiemelt kép forrása: itt.

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]