Pályázz te is a Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíjra!

Úgy érzed, átlagon felül teljesítettél az elmúlt két félévben? Szeretnéd kiegészíteni a tanulmányi ösztöndíjadat a következő egy évben? Jól jönne havi negyvenezer forint plusz motiváció a teljesítményedért? Itt van számodra egy remek lehetőség!

Megnyílt a 2021/2022-es Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíj pályázata, ami a hallgatók elmúlt két féléves eredményét értékeli, karonként eltérő pont- és követelményrendszerrel. A nyertesek az elkövetkezendő két félévben (azaz tíz hónapban) havi 40.000 forint ösztöndíjban részesülnek, az oklevél mellett természetesen.

Idén a korlátozások miatt nem személyesen, a kari Tanulmányi Hivatalokban, hanem online, a Neptun rendszeren nyújthatjuk be pályázatunkat és az ahhoz tartozó hitelesített dokumentumainkat. Érdemes alaposan átolvasni mind a jelentkezés feltételeit, ami a hallgatói jogviszonyon és az 55 elvégzett krediten túl karonként eltérő lehet, mind a pont- és értekelési rendszert, ami szintén változik. Általánosságban feltétel, hogy legalább két elvégzett félév álljon a jelentkező mögött, és államilag támogatott/állami (rész)ösztöndíjas vagy költségtérítéses/önköltséges, teljes idejű (nappali) alapképzésben, mesterképzésben, ill. egységes, osztatlan képzésben vegyen részt. Pályázhatnak azon hallgatók is, akik jelenleg zárják tanulmányaikat a karon, de terveznek mesterképzésre továbbmenni, azonban amennyiben nem lesz a következő két félévben ELTE-s hallgatói jogviszonyuk, az ösztöndíj folyósítása nem lesz megoldható. A következőkben röviden összefoglaljuk az egyes karok pályázati rendszerét és határidejét, továbbvezető linkekkel.

Bölcsészettudományi Kar

A BTK-n olyan hallgatók adhatják be jelentkezésüket az idei Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíjra, akik nappali tagozaton végzik képzésüket, nem futottak túl, továbbá nincs ki nem javított, elégtelenre értékelt szigorlatuk vagy modulzáró vizsgájuk. A pontjaikat igazoló dokumentumok mellett szakmai önéletrajzot, speciális úton igényelendő kreditigazolást és két oktatójuk ajánlását is be kell nyújtaniuk a pályázóknak. A határidő 2021. július 2. 16 óra, hiánypótlásra pedig július 6-ig van lehetőség.

Olvassátok el figyelmesen a pályázati kiírást, további infomációért pedig látogassatok el erre az oldalra.

Pedagógiai és Pszichológiai Kar

A BTK-val ellentétben itt már nincsenek olyan szigorú kizáró okok, viszont nem elfelejtendő, hogy elég erős a mezőny: összesen 19 hallgató jogosult az ösztöndíjra. A pályázat beadásának határideje 2021. július 15. 16 óra, hiánypótlásra nincs lehetőség.

További információkat a kari hírekben ide kattintva, továbbá a pályázati felhívásban és a pontrendszerben találhattok.

Állam- és Jogtudományi Kar

Az ÁJK azon kiemelkedő hallgatóit támogatná ezzel az ösztöndíjjal, akik 4,51 feletti átlaggal zártak az elmúlt két szemeszterben, továbbá rendelkeznek egy oktatói ajánlással is. A maximális pontszám 1000 pont, melyet a kar tevékenységéhez kötődő aktivitásokkal, szakmai versenyekkel, előadásokkal, de akár sporttevékenységekkel is meg lehet tölteni. A pályázat benyújtásának határideje 2021. július 2., a kérvény pedig június 14-étől fog élni a Neptun rendszerben.

A pályázati kiírás letölthető dokumentumát, benne a szempontrendszerrel és egyéb, a pályázathoz szükséges információkkal ezen kari hír alján érhetitek el.

Informatikai Kar

Az ÁJK-hoz hasonlóan itt fix tanulmányi átlaghoz kötik a jelentkezést, mely jelen esetben 4,50. A pályázat benyújtásának határideje 2021. július 4. 16 óra.

További információkért látogass el a kari honlapra, illetve olvasd át ezt a hírt.

Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar

Hasonlóan az eddigi karokhoz, itt egy bizonyos tanulmányi átlag felett lehet pályázni, mely a kar esetében a 4,51. A pályázat benyújtható július 15-ig, (csütörtök) 16 óráig.

További információért olvasd el alaposan a kiírást, a hírt, valamint a karonként változó pontozási rendet is.

Társadalomtudományi Kar

A kar honlapján nem csupán a 2021/2022-es Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíj Pályázata érhető el, hanem a kari Kiválósági Pályázat is, melyet 2021. július 7-ig lehet leadni. További információért kattints erre a linkre.

A Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíj azon TÁTK-s hallgatóknak nyújt lehetőséget, akik az előző két félévben 4,51-es átlag felett teljesítettek, legalább 20 kreditet elvégezve. Ez alól kivételt képeznek az alapszak utolsó félévét végző hallgatók. A jelentkezés benyújtására július 5-ig van lehetőségük. Az ösztöndíjról szóló hírt ide kattintva nyithatjátok meg, a pályázati kiírást pedig ezen a linken találjátok.

Tanító- és Óvónőképző Kar

A kar honlapja önmagában nem szolgál sok információval, ezért mindenképpen a kiírást célszerű elolvasni a Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíjjal kapcsolatban. Az alapkövetelményeken túl nem szabnak meg sem oktatói ajánlást, sem egy bizonyos átlagot a jelentkezés feltételeként, melynek határideje július 15. 16:00. A pályázati kiírást ezen a linken érhetitek el.

A Természettudományi Karon a cikk megjelenéséig még nem érhető el kiírás.

Sok sikert kívánunk minden pályázónak!

A kiemelt kép forrása: https://unsplash.com/photos/oB2aEeE8s4A

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]