Címvédők a magyarok útjában a kézi BL-ben

Mind a négy magyar csapat bejutott a kézilabda Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszába, ahol mindegyik csapatra nehéz feladatok várnak.

A kivételt talán a női BL legnagyobb favoritja, a Győri Audi ETO KC képezi, mely a középdöntők során a legkevesebb gólt kapta és a második legtöbbet lőtte, így számos szakértő erősorrendjének az élén található. A budapesti Final4-ba jutáshoz a francia Metz csapatát kell legyőzni, ami jóval könnyebb feladatnak ígérkezik, mint az FTC-Rail Cargo Hungaria dolga, megkönnyítheti Elek Gábor tanítványainak dolgát, hogy a visszavágó hazai környezetben lesz a címvédő CSM Bukarest ellen.

A Telekom Veszprém miután az első tavaszi fordulóban hazai pályán bántóan sima, 22-25-ös vereséget szenvedett a Barcelonától, meccsről-meccsre került egyre jobb formába, és zsinórban négy győzelemmel zárta a csoportkört megszerezve a harmadik helyet a nyolcasban. A nyolcaddöntőben a HC Zagreb elleni könnyed játszadozás után az utolsó akadályt a címvédő, a tavalyi döntőben pont a Veszprémet verő lengyel Kielce (vagy a Montpellier) jelentheti Nagy Lászlóéknak, hogy zsinórban negyedik alkalommal is ott legyenek Kölnben.

Másik férfi csapatunk, a szezonnak tizenegy új játékossal nekivágó MOL-Pick Szeged a dán Silkeborggal mérkőzik a nyolcba jutásért, ahol francia csapat – vagy a Nantes, vagy a PSG – várhat Juan Carlos Pastor legénységére.

Nem mehetünk el szó nélkül Császár Gábor remek teljesítménye mellett sem, a magyar válogatott irányítója a svájci Schaffhausen színeiben mindössze egy győzelmet tudott felmutatni az idényben, ám a 32 éves klasszis 84 gólt szerzett a 14 mérkőzésen, amivel a csoportkör gólkirálya lett!

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]