2,5 milliárdból újítják fel a Márton Áron Szakkollégiumot

A III. kerületben található Márton Áron Szakkollégium jelentősen megújul a 2,5 milliárdos minisztériumi támogatásnak köszönhetően. Az ELTE-hez 2016 augusztusában csatlakozó kollégiumban épületgépészeti és villamossági fejlesztést, valamint a tűzvédelem és a berendezések modernizálását tervezik.

A külhoni magyarokat támogató szakkollégium felújítása az Országos Kollégiumfejlesztési Stratégia keretein belül valósul meg, melynek következtében az eddigi 993 férőhely 850-re csökken. Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere kijelentette a 2017. március 2-án lezajló sajtótájékoztatón, hogy a beruházás célja az egyetemi hallgatók igényeinek magasabb szintű kielégítése.

A tájékoztatón szintén elhangzott, hogy reményeik szerint a külföldi hallgatók érdeklődése is megnövekszik a fejlesztésnek köszönhetően, ugyanis a kormány több ezer külföldi diák képzését vállalta a Stipendium Hungaricum programmal.

A tervek szerint 2018 második felében befejeződnek a munkálatok, és a kollégium ismét tárt karokkal várja a hallgatókat.

Forrás: elte.humagyarhirlap.hu

Kép: korkep.sk

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]