ELTE-s győzelem az egyetemisták és főiskolások országos úszóbajnokságán

Kétszáz hallgató úszott felsőoktatási intézménye képviseletében a Tüskeuszodában szombaton, köztük Cseh László és az ELTE-t képviselő Kapás Boglárka is, aki három versenyszámban is érmet nyert – begyulladt bölcsességfoga ellenére.

A sportági szövetség beszámolójából kiderült, hogy az elmúlt évekhez képest idén volt a legnagyobb a versenyen résztvevők száma. A bajnokságot Kiss Ádám professzor, a Magyar Egyetemi és Főiskolai Sportszövetség elnöke nyitotta meg.

Kapás Boglárka, az ELTE pszichológia szakos hallgatója annak ellenére, hogy begyulladt bölcsességfoggal úszott, eredményesen zárta a versenyt: győzött 400 méter gyorson és 100 méter pillangón, emellett 100 méter gyorson is dobogón végzett. Bogi a továbbiakban a decemberi rövidpályás világbajnokságra készül, ahol remélhetőleg hasonlóan sikeresen szerepel majd.

200 méter vegyesen a BME-t képviselő Cseh László bizonyult a legjobbnak, de 50 méter gyorson a győri specialista Takács Krisztián, 100 méter gyorson és ugyanilyen távú háton a Károlit képviselő Telegdy Ádám, 100 méter pillangón a Testnevelési Főiskola színeiben induló Paulai Bence győzte le a Rio de Janeiró-i olimpia ezüstérmesét.

A TF csapatából Verrasztó Evelyn, Joó Sára, Sztankovics Anna, Galamb Szimonetta és a már edzőként is tevékenykedő Kutasi Gergely is részt vett a bajnokságon.

A debreceni Papp Márió 400 méter gyorson nyert, valamint részt vett az eseményt záró váltókban is, 4×100 méter vegyesen és a 10×50 méteres gyorsváltóban. Az utóbbi versenyszámban habár egy hajszálon múlt a BME győzelme, 3 tizedmásodperces előnnyel mégis a TF nyert.

Forrás: MTI

Kép: HVG

 

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]