MEGJELENT: a Ripple Soul, a Middlemist Red új albuma

Két évvel a Supersonic Overdrive után, a 2012-ben alakult Middlemist Red elkészült második albumával, a Ripple Soul-al, amit élőben november 25-én láthat a nagyérdemű, az A38 Hajón.

Hangzás tekintetében a Ripple Soul, elsőre újszerű lehet a Supersonic Overdrive-on edzett füleknek, de az ismerős dallamok hamar visszahozzák a hallgatót, míg az új szereplőként megjelenő szintetizátorok még magával ragadóbb atmoszférát adnak a dalokhoz.

„Én örülök, ha ez megosztó lesz. Amikor albumról albumra nagy váltás van egy zenekarnál az általában mindig megosztó, ez annak a jele, hogy kísérletezik, új terepekre megy. Hogyha nem lesz megosztó, akkor az a helyzet, hogy nem elég érezhető a változás.” – Meséli Nóvé Soma a stílusváltással kapcsolatban.

„Szerintem elég természetes módon alakult ki nálunk ez az új stílus, nem görcsösen, hogy most valami tök mást kell csinálni, hanem mindenkiben meg volt az az érzés, hogy kicsit meguntuk már az egyszerűbb gitár riffes dolgokat, és ki akartunk próbálni valami újat, ha már egy új hangszer is van.“- Teszi hozzá Papp Dávid.

A Ripple Soul itt hallgatható meg.

Az új album rögzítése során, már volt lehetőségük olyan technikák és stúdió használatára, mely egy még kidolgozottabb és aprólékosabb végeredményt tesz lehetővé. A felvétel rögzítését és utómunkáját Miskolczi Márton végezte, a Supersize Recordingban és a Kepler stúdióban.

A 2014-es album óta bejárták Európa lényeges fesztiváljait és legfontosabb showcase eseményeit mint az Europavox, The Great Escape és az Eurosonic Noorderslag, de az album előkészületei már másfél éve zajlanak. Egy év volt, amíg megtalálták a mindenkinek tetsző új irányt és beépítették a szintetizátorokat a zenekarba és a hangzásba is. Az első single még 2016 elején jött ki, Evermore néven, melyhez egy imidzsvideó is készült, november 10-én pedig egy új is megjelent, az Illuminair.

A lemezbemutató november 25-én, az A38-on lesz. Előttük az első nagylemezén dolgozó Deep Glaze játszik, akik zenéjében a klasszikus rock and roll elemek csak az alapokat képezik feszesen hömpölygő, bátran kísérletező zenéjükhöz.

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]