Magyar Tanszék alakult Kínában

A Csungkingban található Sichuan International Studies University-n (SISU) immár Magyar Tanszék is működik az Eötvös Loránd Tudományegyetemmel együttműködésben.

Az ELTE és a csungkingi székhelyű SISU korábbi megállapodásának eredményeként hivatalosan is létrejött 2016. október 21-én a kínai egyetemen a Magyar Tanszék, aminek munkáját az ELTE magyar nyelvi lektor küldésével támogatta. Egyetemünk azt is vállalta, hogy a SISU hallgatói részképzés keretében az ELTE-n folytathatják magyar tanulmányaikat. Az első nyugat-kínai Magyar Tanszék létrejöttében ugyancsak fontos szerepet játszott Chen Guoyan, a Kínai Népköztársaság korábbi budapesti nagykövete, egykor az ELTE és a SISU diákja. A tanszéket táblaavatási ceremóniával egybekötött ünnepségen Csutora Zsolt, a Külgazdasági és Külügyminisztérium Keleti Nyitásért Felelős Helyettes Államtitkára nyitotta meg.

Csungkingban, Délnyugat-Kína gazdasági-pénzügyi központjában több mint 70 felsőoktatási intézmény található. Az 1950-ben alapított SISU többek között az idegen nyelvi képzésben országosan is élenjáró. Magyarország 2010-ben nyitott főkonzulátust a 33 milliós közvetlen központi irányítás alatt álló tartományi jogú városban.

Forrás: ELTE.hu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]