Fordulatos mérkőzésen maradt alul a BEAC futsalcsapata

Április 18-án, a futsal NB II Nyugati csoportjának 25. fordulójában közel egy hónapos szünet után ismét otthon lépett pályára az ELTE-BEAC csapata. Az ellenfél a jó erőkből álló Kelen SC volt, amely bizonyította is rátermettségét, hiszen egy góllal megnyerte rendkívül fordulatos és végletekig kiélezett találkozót.

Nem kellett csalódnia annak, aki hétfőn este kilátogatott a Bogdánfy úti sportcsarnokba: a két csapat az első perctől kezdve egymásnak esett, így a nézők egy pillanatig sem unatkozhattak. A szinte teljesen kiegyenlített kezdés után a 8. percben a vendégek szereztek vezetést: a hazaiak labdavesztését Tóth Norbert használta ki, hiszen hat méterről a kilépő kapus felett a hálóba emelte a labdát (0–1). Nem kellett azonban sokat várni az egyenlítésre, hiszen alig telt el egy perc Gallatz Kristóf, a mieink csapatkapitánya tizenkét méterről, spiccel bombázott a kelenföldiek kapujába (1–1).

Az első félidő második felében – egy hazai időkérés után – inkább a BEAC akarata érvényesült a pályán. A mieink már a labdakihozataloknál megzavarták ellenfelüket, ám előbb Mudra Ákos közeli szabadrúgása akadt el a sorfalban, majd Gallatz lövése suhant el centikkel a jobb oldali kapufa mellett. Ennek ellenére nem maradtunk további találat nélkül az első játékrészben: a 17. percben Gallatz egy remek jobb oldali szóló után a kapus felett középre löbbölte labdát, ahol Árendás Tamás érkezett a legjobb ütemben, és becsúszva a hálóba továbbított (2–1). Ezt követően Imre Ábris révén egyenlíthettek volna a vendégek, ám a lövése célt tévesztett, így a csapatok hazai vezetéssel vonultak a pihenőre.

A második húsz percet ott kezdte a BEAC, ahol az elsőt abbahagyta, alig telt el egy perc a játékrészből, de a vendégek hálója máris újra megrezzent. Árendes szemfülesen szerzett labdát az ellenfél térfelén, de lövését a vendégkapus hárítani tudta, a kipattanóra azonban már nem volt ellenszere, Mudra Ákos középről védhetetlenül a léc alá vágta a labdát (3–1). A Kelen azonban közel sem gondolta, hogy ezzel véget is ért a találkozó, sőt azonnal támadásba lendült, és a kapujához szorította a mieinket, de Tóth Norbert alapvonalról leadott lövése a felső lécről kifelé pattant, majd Kinde Gergely előbb Tóth, majd Imre lövését is hárította.

A 23. percben azonban összejött a szépítés a kelenföldieknek. Tóth viharzott el a bal oldalon, akit Béni Zoltán csak szabálytalanul tudott megállítani a büntetőterületen belül, így ő sárga lapot, a vendégek pedig büntetőt kaptak. A labda mögé Tóth Norbert állt – és annak ellenére, hogy a büntetőre kapust cseréltek a hazaiak – ellentmondást nem tűrően kilőtte a jobb felső sarkot (3–2). A szépítés után is inkább a Kelen volt fölényben a pályán, a vendégek rákényszerítették akaratukat a BEAC-ra, így nem csoda, hogy a 27. percben megszerezték az egyenlítő találatot, miután egy jobbról érkező oldalberúgást Könczey Balázs kilenc méterről, futtából lőtt a hálóba (3–3).

Egy perccel a harmadik kelenföldi gól után hazai szempontból újabb csapás következett, a kapu felé meglóduló Gendur Gábort Demeter Dávid utolsó emberként felrúgta, amiért rögtön villant a piros lap. A kiállítás utáni kétperces emberhátrányt remek védekezéssel vészelte át a BEAC, így a félidő második felére maradt a döntés a három pont sorsáról.

Az emberhátrány után a hazaiak teljes létszámban magukhoz ragadták a kezdeményezést, ám Nagy Zsombor előbb éppen csak lemaradt egy kapu elé lőtt labdáról, majd a kiszorított helyzetből leadott lövése az oldalhálóban kötött ki. Ez a két kihagyott helyzet szinte azonnal megbosszulta magát, hiszen a 32. percben Soóky Norbert ugratta ki Tóth Norbertet, aki előbb a kimozduló kapus fejét találta el, majd a visszapattanó labdát a hálóba vágta, megszerezve ezzel saját maga harmadik, csapata negyedik gólját (3–4).

A találkozó hajrájában becsülettel próbálkoztak a mieink, Gallatz, Mudra és Árendás futószalagon gyártotta a helyzeteket, sőt a vészkapussal is próbálkoztak Kénoszt Ferenc tanítványai, azonban a második félidőben a vendégek kapuját őrző Nagy Benedeken már nem lehetett újra kifogni, így a rendkívül mozgalmas mérkőzést 4–3-ra a Kelen nyerte meg az óriásit küzdő BEAC otthonában.

A bajnokságban a BEAC jelenleg a 8. helyen áll, míg a Kelen a győzelmével fellépett az 5. pozícióba.

ELTE–BEAC–Kelen SC 3–4 (2–1)
Budapest, Bogdánfy úti sporttelep. Vezette: Szabó Péter, Hartung Vilmos, Dr. Sipos László
BEAC: Kinde Gergely – Demeter Dávid, Árendás Tamás, Mudra Ákos, Gallatz Kristóf. Cserék: Sajben Marcell (k), Soltész Levente, Káplár Tamás, Béni Zoltán, Kovácsfi Barna, Gáspár Dávid, Nagy Szilárd, Nagy Zsombor. Vezetőedző: Kénoszt Ferenc
KELEN: Léczfalvi Barnabás – Soóky Norbert, Könczey Balázs, Tóth Norbert, Könczey Zsolt. Cserék: Nagy Benedek (k), Imre Ábris, Hőgye Bence, Labundy Máté, Gendur Gábor.
Gólszerző: Gallatz (9.), Árendás (17.), Mudra (21.), ill. Tóth N. (8., 23., 32. – a másodikat büntetőből), Könczey B. (27.)
Kiállítva: Demeter (28., BEAC)

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]